ZVEZDA PUTUJE U RUSIJU: Jedan igrač zaražen, ostali spremni za Zenit

Novosti online

21. 12. 2020. u 16:42

ZVEZDA, ipak, igra. Crveno-beli košarkaši će sutra od 18.00 izaći na parket "Sibur arene" u Sankt Peterburgu, na okršaj 16. kola Evrolige protiv ekipe Zenita, iako je utakmica bila pod znakom pitanja, s obzirom na to da je zbog pojave pozitivnog slučaja na virus kovid 19 u taboru tima sa Malog Kalemegdana, nedeljna utakmica sa Cedevita Olimpijom, u regionalnoj ligi, otkazana.

ЗВЕЗДА ПУТУЈЕ У РУСИЈУ: Један играч заражен, остали спремни за Зенит

KK Crvena zvezda

Međutim, posle današnjeg drugog testiranja i laboratorijskih analiza, čestice virusa su pronađene kod jednog neimenovanog igrača, tako da po pravilniku takmičenja, ne postoji prepreka da se meč u Rusiji odigra.

- KK Crvena zvezda obaveštava javnost da je utvrđeno prisustvo virusa kovid 19 kod jednog igrača našeg kluba, dok su ostali rezultati igrača i stručnog štaba negativni - stoji u saopštenju crveno-belih.

Tako se ekspedicija našeg šampiona danas, u kasnim popodnevnim satima, sa Aerodroma "Nikola Tesla" uputila ka Rusiji, gde će sutra za rivala ima ekipu koja ove sezone predstavlja jedno od prijatnijih iznenađenja takmičenja, sa osam pobeda iz 13 mečeva, ali od toga tri poraza u poslednja četiri susreta.

Igrački kadar je prepun iskusnih i dokazanih evroligaških igrača, poput Fridzona, Gudaitisa, Pangosa, kao i dva bivša člana crveno-belih, Kej Si Riversa i Bilija Berona, koje je odlično ukomponovao španski stručnjak Ćavi Paskval.

Što se tiče Zvezde, ona na ovaj duel dolazi posle trijumfa nad Valensijom u prošlom kolu, a na sve to bi roster trebao da bude jači za dva imena - Lengstona Hola, koji se oporavio od povrede, i Kino Koloma, za koga se očekuje da debituje u dresu beogradskog tima.

Inače, dva kluba su do sada odigrali samo jedan međusobni duel u Evroligi, prošle sezone Zvezda je slavila u Kazanju - 65:58. n

Zapratite Novosti sport na Fejsbuku


 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

RUS, OLIMPIJSKI ŠAMPION, ŠOKIRAO SVET: Oni koji dele sankcije Rusima - ovo nisu mogli ni da sanjaju