JOVANOVIĆ PRED BUDUĆNOST: Moramo da im odgovorimo čvrstinom u odbrani

Novosti online

19. 12. 2020. u 12:39

TRENER košarkaša Mege Vlada Jovanović rekao je danas, pred duel protiv Budućnosti, da njegova ekipa mora da odgovori protivniku pre svega čvrstinom u odbrani.

ЈОВАНОВИЋ ПРЕД БУДУЋНОСТ: Морамо да им одговоримо чврстином у одбрани

FOTO: KK Mega Soccerbet/Ivica Veselinov

- Očekuje nas utakmica protiv veoma jake ekipe koja u dva takmičenja pravi dobre rezultate. U Evrokupu su već ostvarili plasman u Top 16 dok su u ABA ligi do ovog trenutka jedini neporažen tim - rekao je Jovanović, prenosi klub.

Košarkaši Mege sutra  od 12 sati dočekuju Budućnost u utakmici 11. kola ABA lige.

Posle 10 odigranih kola ABA lige, Mega je trenutno na trećem mestu sa učinkom 7-3, dok su Podgoričani neporaženi u dosadašnjih sedam odigranih duela.

- Napravili su veoma važne korake pošto su u Beogradu dobili oba derbija, protiv Partizana i Crvene zvezde. Dobro su izbalansirani između spoljašnje i unutrašnje linije, kao i između domaćih i stranih igrača. Imaju odlične crnogorske igrače koji čine jezgro tima, a stranci su pažljivo selektirani i čine pravu podršku ekipi.

Po rečima Jovanovića, njegovu ekipu čeka jako teška i intenzivna utakmica.

- Moramo da im odgovorimo pre svega čvrstinom u odbrani, što bi moglo da bude ključno. Ukoliko uspemo da uspostavimo našu odbranu i da iskontrolišemo napad Budućnosti i njihov ofanzivni skok, verujem da ćemo uspeti da odigramo jednu dobru utakmicu - zaključio je Jovanović.

Bek Mege Stefan Momirov je istakao da njegova ekipa mora uložiti svu energiju tokom svih 40 minuta igre protiv Budućnosti.

- Posle za nas bolnog poraza od Partizana u poslednjim sekundama, očekuje nas još jedna veoma bitna utakmica na domaćem terenu. Ekipa Budućnosti je izuzetno kvalitetan protivnik na šta ukazuje i njihov učinak u ABA ligi gde su bez izgubljene utakmice do sada - rekao je Momirov i dodao:

- Moramo biti koncentrisani, čvrsti u odbrani i uložiti svu energiju tokom svih 40 minuta igre kako bismo mogli da se borimo za pozitivan ishod na kraju.

Utakmica Mega - Budućnost igra se sutra od 12 satu u Hali sportova "Ranko Žeravica".

Zapratite Novosti sport na Fejsbuku

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ŠOK: Rafael Nadal deklasiran u Barseloni