SELEKTOR KOKOŠKOV: JOŠ SE PRIVIKAVAM Velika je razlika između evropske košarke i NBA

V. P.

18. 12. 2020. u 21:02

KOŠARKAŠI Fenerbahčea, koje sa klupe predvodi selektor Srbije Igor Kokoškov, nastavili su da ređaju debakle.

СЕЛЕКТОР КОКОШКОВ: ЈОШ СЕ ПРИВИКАВАМ Велика је разлика између европске кошарке и НБА

FOTO: Arhiva novosti

Poraz od Žalgirisa u Kaunasu sa 37 poena razlike (62:99), treći je uzastopni i čak sedmi u poslednjih osam evroligaških utakmica.

Očekivano, Kokoškov je bio lošeg raspoloženja posle katastrofe u litvanskoj "zelenoj šumi", koja ga je zadesila na dan kada je proslavljao 49. rođendan.

- Nema mnogo toga da se kaže posle ovakve utakmice, pogledajte samo krajnji rezultat. Jedina stvar koju mogu da kažem - čestitke Žalgirisu i treneru Martinu Šileru na odigranoj partiji. Igrali su kao tim. Igrali su zajedno. Ako bih rekao da su zaslužili pobedu, to je čak i potcenjivački, nedovoljno. Ponavljam, krajnji rezultat sve govori. Ako niste gledali utakmicu, konačni rezultat vam govori šta se dogodilo.

Fener je trenutno na skoru 5-10 i koš-razlici od minus 120! Počelo je debaklom u Barseloni (55:97), posle kojeg su usledili i ubedljivi porazi od Baskonije (68:86), Real Madrida (74:94), Albe (63:89) i u 15. kolu od Žalgirisa. Litvanske novinare zanimalo je šta o evroligaškoj košarci misli Kokoškov, koji je posle 20 godina rada u Americi prvi put na klupi kluba sa Starog kontinenta.

- Vi momci stvarno volite košarku, posle mog poraza od 40 razlike i dalje imate pitanja. Odajem vam priznanje za to - uspele su litvanske kolege da izvuku od Kokoškova nešto što bi moglo da liči na osmeh.

- Ovde je potpuno drugačije iz mnogo razloga, trebalo bi o tome pričati na košarkaškoj klinici. Ali, trudim se da se prilagođavam, da forsiram svoj stil košarke. Ima timova koji igraju prilično različitim stilovima, pokušavam da se adaptiram. To je duga priča, stvarno je velika razlika između evropske košarke i NBA - odgovorio im je Kokoškov.

Pre ovog debakla u Kaunasu, o situaciji u Feneru govorio je generalni menadžer turskog kluba Maurisio Gerardini. Po rečima prvog operativca može se zaključiti da se zasad ne razmišlja o promeni trenera, uprkos rezultatima koji su znatno ispod očekivanja za šampiona Evrolige iz 2017. godine.

- Znate, Fenerbahče je prepolovio budžet u odnosu na prošlu sezonu i naše ambicije su u skladu sa tim - rekao je Gerardini.

- Cilj je da budemo sedmi ili osmi, da pokušamo da se izborimo za plasman u plej-of. Takvih timova ima desetak, ni po čemu se ne razlikujemo od njih.

GUDURIĆ  POTPISAO DO 2023.

SRPSKI reprezentativac Marko Gudurić vratio se u istanbulski Fenerbahče, saopštio je turski klub. Potpisao je ugovor do kraja sezone 2022/2023, što je potvrda da se na duže staze vraća u kontinentalnu košarku.

Gudurić je prošle sezone bio član Memfisa, koji više nije računao na našeg 25-godišnjeg beka. U svakom slučaju, isplatiće mu 2,75 miliona dolara po ugovoru koji je imao i za narednu NBA sezonu. Dres Fenera nosio je od 2017. do 2019. godine, pre toga se afirmisao u Crvenoj zvezdi. Sada ima zadatak da pomogne svom selektoru Igoru Kokoškovu i svom klubu da izađe iz krize.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

NJEGOVA SMRT SLOMILA GLUMCA: U suzama svaki dan, plače od maja - pokazao kako na mobilnom čuva njegovu sliku (VIDEO)