BORBA ZA PLEJ OF: Crno-beli nemaju pravo na poraz

G. K.

11. 12. 2020. u 19:05

NISU imali košarkaši Partizana vremena da proslave prolazak u Top 16 fazu Evrokupa, zato što ih novi izazovi očekuju u regionalnom takmičenju, gde sutra igraju sa ekipom Mege u novobeogradskoj Hali sportova "Ranko Žeravica" (19.00).

БОРБА ЗА ПЛЕЈ ОФ: Црно-бели немају право на пораз

FOTO: Nebojša Paraušić

Iako su prethodnih sezona dueli ova dva rivala bili rutinsko odrađivanje posla za crno-bele, ove godine mladi tim koji vodi bivši trener Partizana Vlade Jovanović najprijatnije je iznenađenje lige i sa bilansom od sedam pobeda i dva poraza trenutno drži drugu poziciju na tabeli.

- Mega ove godine ima sjajnu ekipu. Dobro su uigrani i imaju odličnog trenera koji zna košarku. Imaju mlade igrače koji dobro prate taj sistem - brzi su, imaju raznolikost u napadu. Neugodan su protivnik i moraćemo da odigramo vrlo dobru odbranu kako bismo sprečili njihov kontranapad, a u napadu moramo što konzistentnije da razvučemo svoju igru na svih 40 minuta - rekao je strateg "parnog valjka" Sašo Filipovski.

Apsolutni lider ekipe iz naselja "Braće Jerković" je mladi centar Filip Petrušev koji je trenutno sa prosekom od 26,7 poena po meču najkorisniji igrač lige i jedan od najvećih nada srpske košarke. Partizan posle poraza od Mornara u prošlom kolu, bukvalno više nema prava na poraz ukoliko želi da nada za plasman u plej-of ostane u životu.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

NIKOLA JOKIĆ GLEDA I NE VERUJE! Evo šta su 142 NBA igrača uradila zbog njega