NIKOLA STENA JOKIĆ: Dobio je 15 kilograma, ali mišića... (VIDEO)

Novosti online

11. 12. 2020. u 08:40

NIKOLA Jokić, srpski reprezentativac, pred početak gotovo svake NBA sezone nailazio je komentare u vezi sa utiskom da izgleda nešto „popunjenije“ u odnosu na kraj prethodne takmičarske godine.

НИКОЛА СТЕНА ЈОКИЋ: Добио је 15 килограма, али мишића... (ВИДЕО)

foto: EPA

Na startu sezone 2019/2020 Jokić je imao desetak do petnaest kilograma viška, što je i priznao kasnije u intervjuu za ESPN.  

- Bilo mi je potrebno malo vremena da se zagrejem, u prvom delu nisam najbolje šutirao, a i imao sam višak kilograma. Izgubio sam oko 11 kilograma i sve je bolje - rekao je srpski košarkaš u februaru ove godine.  

Centar Nagetsa ovog leta doveo je telo skoro pa do savršenstva za njegove standarde, što su potvrdili i njegovi saigrači tokom nastavka sezone u Orlandu. 

U najjačoj košarkaškoj ligi na svetu trenutno su u toku trening kampovi, period u kom se igrači zagrevaju za početak, te je ponovo aktuelna tema o kilaži reprezentativca Srbije.  

Ovoga puta na društvenim mrežama ne kruže slike „buckastog“ Jokića, pošto ih i nema, ali jedna stvar je vrlo zanimljiva. 

Timovi pred start svake sezone objave zvaničan sastav igrača sa njihovom visinom i težinom.  

„Vrlo zanimljiva stvar“ za koju se zakačila američka javnost je težina Nikole Jokića koja iznosi 128 kilograma. 

Da stvar bude još čudnija, to je čak 15 kilograma više u odnosu na početak prošle sezone kada je Jokić izgledao koliko-toliko fizički nespremno.

Jokić je prethodnih takmičarskih godina sporo ulazio u sezonu, najviše zbog viška kilograma, a ukoliko se sada radi o mišićima, onda bismo MVP Džokera mogli da gledamo već od 22. decembra. 

Centar iz Sombora prošle sezone prosečno je beležio 19,9 poena, 9,7 skokova i sedam asistencija u ligaškom delu, dok je u plej-ofu imao prosek od 24,4 poena, 9,8 skokova i 5,7 dodavanja koja su vodila ka košu protivnika.  

Svakako, sa većom ili manjom kilažom, Jokić je dominirao protiv najboljih igrača sveta i isto se očekuje u godini ispred nas.  

Sezona 2020/2021 kreće 22. decembra, a Denver Nagetsi prvi meč igraju 23. protiv Sakramento Kingsa. 

Zapratite Novosti sport na Fejsbuku


 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

EKSKLUZIVNO: Pogledajte šta policija radi u kući Dankine majke (VIDEO)