JOKIĆ DOBIJA SRBINA ZA SAIGRAČA: Trči kao gazela, igra licem ka košu, šutira trojke – trebalo bi da ga uzmete

Novosti online

10. 11. 2020. u 09:02

NIKOLA Jokić uskoro bi mogao da bude "samo" jedan od dvojice Srba u NBA klubu Denver Nagets.

ЈОКИЋ ДОБИЈА СРБИНА ЗА САИГРАЧА: Трчи као газела, игра лицем ка кошу, шутира тројке – требало би да га узмете

Foto: N.Paraušić

Jer, upravo je njegov klub rešio da, uoči NBA drafta koji se održava za osam dana, od svih mogućih košarkaških nada koje će tada biti "birane" - predstavi kao potencijalno pojačanje najzanimljivijeg mladog plejmejkera današnjice.

U pitanju je Aleksej Pokuševski.

Iz NBA krugova se može pročitati da bi Pokuševski mogao da napreduje na Draftu, odnosno da uđe u prvih 20 pikova.

- Zapamtite ovo ime – Aleksej Pokuševski. 213 centimetara visoki košarkaš koji trči po terenu kao gazela i veoma je mlad – ima svega 18 godina. Dolazi i Srbije, što znači da Nikola Jokić zna dobro. Štaviše, trenirao ga je na kampu 'Košarka bez granica'", rekao je Dempsi i dodao:

- Poku je momak koji ima dobar šut za tri poena, ima osećaj za blokadu i može da pogodi s poludistance, kao i iz prodora. Nije igrač koji će igrati leđima, već je tip košarkaša koji će koš napasti licem. Veliki je potencijal, trebalo bi da ga uzmete, učite i on će učiti".

Pokuševski, koji je visok poput centra, ali igra na poziciji krila i krilnog centra, od 13 godine nalazi se u Atini gde igra za Olimpijakos. Prethodne sezone debitovao je u Evroligi, ali više vremena provodi u B timu.

- U Denveru bi mogla da nastane Poku-manija ukoliko Pokuševski bude dostupan na 22, mestu. Iako je odigrao samo tri utakmice za seniorski tim Olimpijakosa, partije Pokuševskog iz grčke A2 lige su privukle skaute. U istoj diviziji igrao je Janis Adetokumbo pre nego što je zasijao u Milvokiju", dodaje Labido.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

RUS, OLIMPIJSKI ŠAMPION, ŠOKIRAO SVET: Oni koji dele sankcije Rusima - ovo nisu mogli ni da sanjaju