HRVATI NAM KRADU VUNDERKINDA: NBA skaut ga već poslao komšijama, ali i Srbija se pita

Novosti online

10. 11. 2020. u 08:20

OTAC mu je Hrvat, majka Srpkinja, rođen je u Beogradu, a jedan je od najvećih projekata Real Madrida.

ХРВАТИ НАМ КРАДУ ВУНДЕРКИНДА: НБА скаут га већ послао комшијама, али и Србија се пита

Foto: N.Paraušić

U pitanju je Mario Nakić koji je izgleda napravio sjajan potez selidbom na pozajmicu u Ostende. On je na startu sezone u Belgiji bio ubedljivo najbolji u pobedi Ostendea nad ekipom Spiru Šarloa 94:79.

Nakić je na ovom meču zabeležio 25 poena, uz devet skokova i dve asistencije, Igrao je čak 32 minuta i samo jedan skok mu je nedostajao kako bi došao do dabl-dabl učinka.

Privukao je pažnju i NBA skauta i analitičara, pa ga je posebno pohvalio Džonatan Dživoni, koji je zadužen za praćenje evropskih talenata s potencijalom za NBA draft.

- Prilično impresivna predstava 19-godišnjeg Hrvata Marija Nakića. Za visokim krilima koja znaju da kreiraju, dodaju i šutiraju će uvek biti potražnje u današnjoj NBA ligi. Uradio je i u odbrani dobre stvari. Svakako ću pratiti njegov napredak - napisao je Džonatan.

Inače, Mario je sin legendarnog košarkaša Iva Nakića, rođen je u Beogradu i veći deo života proveo je u Srbiji, odakle je i kao tinejdžer otišao u Real Madrid.

Još nije debitovao za Srbiju(iako je navodno izabrao dres), “orlova” što bi Hrvatska želela da iskoristi i privoli ga da obuče njen dres.

Zato su i hrvatski mediji sa posebnom pažnjom preneli ove reči Dživonija.


 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (8)