FILIPOVSKI PRED VENECIJU: Pokušavaju da zbune protivnika, lukavo se postavljaju, ali još uvek se bavimo sobom

Novosti online

09. 11. 2020. u 10:26

NOVI trener košarkaša Partizana Sašo Filipovski debitovao je pobedom protiv Zadra (78:63) na klupi crno-belih, a sada ga kao stratega kluba iz Humske očekuje prvi evropski izazov.

ФИЛИПОВСКИ ПРЕД ВЕНЕЦИЈУ: Покушавају да збуне противника, лукаво се постављају, али још увек се бавимо собом

FOTO: KK Partizan

Novica Veličković i drugovi u sredu gostuju Veneciji, a on je istakao da njegova ekipa nema vremena da se bavi protivnicima, jer se još uvek bave isključivo sobom.

- Mi se još uvek bavimo sobom. Utakmica nije samo borba sa protivnikom, već i sa sobom. Sa svojim greškama. Koliko možeš da zadržiš koncentraciju, koliko možeš da izvodiš one stvari koje si pripremio za utakmicu. Venecija je iskusna ekipa, trener i igrači su im dugo tamo. Igraju promenljivo, bolje igraju na domaćem terenu. Pokušavaju da zbune protivnika, da uspavaju, znaju lukavo da se postavljaju - rekao ja Filipovski za klupsku televiziju.

Kadrovsa slika nije dobra, pošto su i dalje van stroja dva jako važna igrača - Ognjen Jaramaz i Vil Mozli.

- Povređeni igrači puno rade. Naša doktorska i fizioterapeutska služba radi dobro. Moramo biti strpljivi. Ono što imamo, imamo. Daćemo sve od sebe da igramo timsku košarku, i ako igraju sistemski, onda svaki put neko može da iznenadi.

Nakon duela u Italiji, crno-beli putuju za Zagreb gde ih očekuje duel sedmog kola ABA lige protiv Cibone. Trener Partizana se posebno zahvaljuje predsedniku kluba Ostoji Mijaliviću.

- Srećan sam što predsednik Ostoja pomaže. Mogli smo da idemo iz Venecije sa dva aviona nazad u Beograd, pa onda u Zagreb. Ova odluka je bolja za ekipu. Treba izbegavati kontakt u avionima i autobusima zbog Covid situacije. Takođe, tu je i mogućnost da se priča, razgovara o košarci, da je ekipa zajedno - zaključio je Filipovski.

Meč u Veneciji se igra u sredu od 20.30.

Zapratite Novosti sport na Fejsbuku

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

FINALE PRE FINALA: Jokić protiv Lebrona za Kraljevsku krunu (VIDEO)