PEŠIĆ SE NUDI ZA NOVI POSAO: Ne bih imao nikakvu barijeru da vodim Partizan

Novosti online

04. 11. 2020. u 09:52

ISKUSNI košarkaški stručnjak Svetislav Kari Pešić priznao je da ne bi imao nikakvu barijeru da preuzme Partizan, iako je u dva navrata vodio Crvenu zvezdu.

ПЕШИЋ СЕ НУДИ ЗА НОВИ ПОСАО: Не бих имао никакву баријеру да водим Партизан

Foto: N.Paraušić

Pešić trenutno odmara u Minhenu, nakon što je početkom leta raskinuo ugovor sa Barselonom, a u razgovoru za "Sportski žurnal" je rekao:

- Da li bih vodio Partizan? Dobro pitanje, nisam o tome razmišljao. U ovoj sezoni ne, već sam doneo odluku da neću da treniram nijedan klub. Želim da vidim kako će se situacija sa pandemijom razvijati.

A na pitanje da li bi imao barijeru da preuzme Partizan, mada je kao igrač iz Pirota stigao upravo među crno-bele, Pešić je dodao:

- Što bih imao barijeru! Mada, logičnije je da budem trener Pirota, tamo sam počeo. Iako je možda primerenije da u Srbiji držim klinike, seminare, predavanja, eventualno nekom budem pomoćni trener. Još nisam doneo nikakvu odluku šta ću raditi u budućnosti.

- Kad bi znao da mi košarka za godinu dana neće nedostajati, objavio bih da prestajem. U tranziciji sam. Neću da kažem da sam završio karijeru, jer osećam da mogu još toga da pružim. Ali ne znam gde i kada.

Naši stručnjaci su do sada osvajali 19 puta Evroligu, a sada je u prvom planu mlađa generacija (Aleksandar Đorđević, Saša Obradović, Igor Kokoškov).

- Đorđević je u Virtusu koji ima ambicija da postane stalni član Evrolige, prošle sezone je dominirao u Italiji, bio prvi u trenutku prekida, odlično stajao u Evrokupu. Obradović je doveo dosta dobra pojačanja u Crvenu zvezdu, sada od njih treba napraviti tim. Ima i trojica-četvorica našim, mora da postoji balans između stranaca i domaćih igrača. Kokoškov je u Fenerbahčeu, bio je godina u NBA, sa Slovenijom je šampion Evrope", istakao je trofejni stručnjak.

Zapratite Novosti sport na Fejsbuku


 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (1)