RUSI SADA NISU BAUK: Partizan gostuje Uniksu u Kazanju

G.KELIĆ

14. 10. 2020. u 08:11

IZ Beograda preko Instanbula do Kazanja stigla je Partizanova ekspedicija na današnji megdan Uniksu (18.00), u okviru trećeg kola Evrokupa, odakle će pokušati da se vrati u srpsku prestonicu sa drugom pobedom u takmičenju.

РУСИ САДА НИСУ БАУК: Партизан гостује Униксу у Казању

Novica Veličković Foto N. Paraušić

Oba tima ulaze u meč sa podjednakim skorom pobeda i poraza (1-1). Ruski predstavnik je na otvaranju evropskog takmičenja doživeo neuspeh od Venecije, dok je prošle nedelje sa pola koša na svom parketu savladao debitanta, turski Bahčešehir. Jasno je da ekipa koju vodi grčki stručnjak Dimitris Priftis ne predstavlja bauk, sa sastavom daleko slabijim nego ranijih sezona.

"Prva violina" tima je Amerikanac Džamar Smit, pravi pravcati "snajperista" i ujedno najveći potrošač lopti. Iz NBA, tačnije izG lige stigli su plejmejker Ajzea Kejnan i krilo Okaro Vajt, dva igrača koja imaju određeni staž u najjačoj košarkaškoj ligi sveta, ali im je uloga uglavnom bila "sedeća".

- Uniks je jedan od timova koji pretenduju na sam vrh Evrokupa. U poslednjih 10-15 godina se konstantno nalaze u prve četiri ekipe u Rusiji. Sa Džamarom Smitom sam igrao u Bambergu, on im je najbolji strelac, sjajan. Očekuje nas teško gostovanje posle teškog puta, ali ne idemo sa belom zastavom. Probaćemo da pružimo što bolju partiju i pobedimo - rekao je kapiten Novica Veličković, pred odlazak u Rusiju.

Ova dva tima je trebalo da se sastanu u prošlosezonskom četvrtfinalu istog takmičenja, pre nego što je sezona otkazana zbog pandemije virusa korona. Šta bi bilo tada, možemo samo da zamišljamo, dok bi sada eventualna pobeda mogla da bude odskočna daska za nastavak sezone, jer se Partizan sa par šokantnih i bolnih poraza na startu nalazi u stanju mamurluka. Možda se "lek" protiv toga nalazi baš u bratskoj Rusiji.

Zapratite Novosti sport na Fejsbuku

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!