PRIZNANjE ZA NOVICU: Kapiten crno-belih na listi najodanijih igrača u Evrokupu!

Tanjug

13. 10. 2020. u 11:55

ПРИЗНАЊЕ ЗА НОВИЦУ: Капитен црно-белих на листи најоданијих играча у Еврокупу!

Foto: D. Stjepanović

KOŠARKAŠ Partizana Novica Veličković našao se na listi od pet najodanijih veterana u Evrokupu, koju je sačinio specijalizovani košarkaši portal Jurohups.

Pored kapitena beogradskih crno-belih, na listi "lojalnih džentlmena" svojim klubovima su još Suad Šehović iz Budunćnosti, Karlos Suarez iz Unikahe, Kostas Kajmakoglu iz Uniksa i Per Ginter iz nemačkog Ulma.

Jurohups podseća da je priča 34-godišnjeg krilnog centra sa Partizanom počela 2004. godine, kada je imao profesionalni debi u crno-belom dresu i da je do sada u klubu proveo devet godina.

"Beograd je napustio posle svoje najbolje sezone 2008/2009, kada je dobio priznanje za Evroliginu "Zvezdu u usponu" i ugovor sa Real Madridom, u kom je nastavio da napreduje. Godine su prolazile, a na poznato mesto vratio se 2016. u potpuno drugačijim okolnostima i za njega i za tim. Preuzeće ulogu vođe, uprkos nedaćama i borbi protiv svog fizičkog stanja", piše Jurohups i dodaje:

"Postao je simbol kluba i igrač sa najviše nastupa u crno-belom dresu, čime je nadmašio legendarnog Petra Božića. Veličkovićev posao još nije gotov jer bi kraj svog dugog putovanja želeo da završi sa titulom u Evrokupu", navodi Jurohups.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (1)

i ugovor sa Real Madridom u kom je nastavio da napreduje

15.10.2020. 03:08

Kakav bre napredak u Real Madridu, pa tamo je prdnuo u čabar i sad je veran Partizaiu jer ga niko druge neće već godinama.