Evroliga traži više: LOŠ ŠUT IZ IGRE UZ 17 IZGUBLJENIH LOPTI GLAVNI RAZLOZI ZVEZDINOG PORAZA OD FENERBAHČEA

G. KELIĆ

03. 10. 2020. u 23:45 >> 23:13

MNOGI navijači Crvene zvezde su posle kvalitetno odrađenih priprema i besprekornog učinka u kontrolnim utakmicama, verovali kako bi njihovi ljubimci u istom maniru mogli da nastave i na startu Evrolige.

Евролига тражи више: ЛОШ ШУТ ИЗ ИГРЕ УЗ 17 ИЗГУБЉЕНИХ ЛОПТИ ГЛАВНИ РАЗЛОЗИ ЗВЕЗДИНОГ ПОРАЗА ОД ФЕНЕРБАХЧЕА

Foto V. N./ Evroliga

Međutim, bleda utakmica u Istanbulu i poraz od Fenerbahčea (77:63) na početku nove sezone, pokazao se kao snažan šamar otrežnjenja.

REZULTATI

1. kolo: Efes - Zenit 69:73, Olimpijakos - Žalgiris 67:68, Makabi - Alba 80:73, Valensija - Asvel 65:63, Barselona - CSKA 76:66, Himki - Panatinaikos 76:78, Fenerbahče - C. zvezda 77:63, Bajern - Armani 79:81 (prod.), Baskonija - Real Madrid 76:63.

PAROVI 2. KOLA
8. i 9. oktobar: CSKA - Makabi, Zenit - Barselona, Efes - Fenerbahče, Real - Valensija, Himki - Žalgiris, C. zvezda - Baskonija, Alba - Bajern, Panatinaikos - Olimpijakos, Armani - Asvel.

Daleko od toga da je neuspeh protiv turskog tima dramatičan ili šokantan i da odmah treba krenuti sa upiranjem prstiju i etiketiranjem, kako se to u domaćoj sportskoj javnosti često radi. Za pojedine Zvezdine strance ovo je bio debi na evroligaškoj pozornici (Volden, Rit, Hol), kao i za trenera Obradovića, dok zbog pozitivnog testa na kovid 19 u ekipi nije bilo centra Emanuela Terija. Onda i ne čudi nesnalaženje i rastrzanost koju su crveno-beli prikazali tokom većeg dela utakmice.

- Igrali smo brzopleto, nervozno, bez komunikacije i plana. Previše smo brzali, nismo "čitali". Imali smo previše izgubljenih lopti, što tim kao što je Fenerbahče kažnjava. Možda su neki igrači bili pod pritiskom, s obzirom da je ovo bio debi za njih u Evroligi, ali očekujem da vremenom igramo drugačije - rekao je Obradović posle meča, jasno detektujući uzrok poraza.

Foto V. N./ Evroliga

Pogledom na timsku statistiku beogradskog kluba, sve rečeno dobija na validnosti. Zvezda je iz igre za dva šutirala 15/31 (48%), dok je sa linije 6,75 imala devet pogodaka iz 29 pokušaja (31%), a kad se tome pridoda i 17 izgubljenih lopti, jasno je da bolji rezultat i nije mogao da se očekuje.

KOKOŠKOV: ZADOVOLjAN SAM POBEDOM

SELEKTOR našeg nacionalnog tima, Igor Kokoškov (na slici) debitovao je pobedom u najjačem evropskom klupskom takmičenju.

Foto V. N./ Evroliga

- Uvek je dobar osećaj pobediti u utakmici, naročito s obzirom na to da nismo igrali šest meseci. Nedostaju nam navijači, nedostaje nam ta energija koja se oseti u punoj dvorani. Imamo mnogo prostora za napredak, ali zadovoljan sam pristupom koji smo pokazali protiv jedne čvrste ekipe koja igra timski, sa mnogo kontakata.

S druge strane, ono što je u ovakvim situacijama najviše potrebno, a najmanje ga ima, to je strpljenje. Zvezda je započela nov projekat sa Sašom Obradovićem, roster ekipe je znatno izmenjen i kako bi se kockice posložile potrebno je vreme, koje u Srbiji često nedostaje.

Pred crveno-belima je utakmica u regionalnoj ligi koja može da posluži za "vidanje rana", pošto se u uvodnoj rundi sutra od 18.00 sastaju u Zagrebu sa Cibonom, dok u narednom kolu evroligaškog takmičenja, sledećeg petka u praznoj hali "Aleksandar Nikolić" dočekuju ekipu Baskonije, aktuelnog šampiona Španije koja je u prvom kolu napravila iznenađenje i savladala Real iz Madrida.

 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

JOKIĆ I DONČIĆ SE SMEJU SVIMA: Kakve reči čuvenog NBA asa (VIDEO)