MAESTRALNI JOKIĆ: Srbin košem za pobedu odveo Denver u polufinale Zapada

Novosti online

02. 09. 2020. u 08:22

KOŠARKAŠI Denver Nagetsa plasirali su se u polufinale Zapada, a junak pobede nad Jutom od 80:78 bio je Nikola Jokić.

МАЕСТРАЛНИ ЈОКИЋ: Србин кошем за победу одвео Денвер у полуфинале Запада

Foto: EPA-EFE/ERIK S. LESSER

Tim iz Kolorada je slavio sa 4-3 u seriji. Iako su izabranici Majkla Melouna gubili sa 1-3 uspeli su da preokrenu i nastave takmičenje u najjačoj ligi na svetu.

A Jokić... Nova sjajna partija. Srbin je ovoga puta postigao pobedonosni koš. Rudi Gober je igrao agresivnu odbranu, ali je momak iz Sombora uspeo da ga nadmudri na 28 sekundi do kraja meča.

Završnica je bila veoma neizvesna. Džezi su krenuli po izjednačenje ili vođstvo, ali je Heris ukrao loptu Mičelu. Mogao je Denver da sačuva loptu i mirno privede meč kraju, ali...

Kreg je promašio polaganje, loptu je uhvatio Gober dodao do Konlija koji je šutirao trojku, no ona je izašla iz obruča i slavlje Nagetsa je moglo da počne.

Koliko je Jokić blistao na ovoj utakmici pokazuje i podatak da je u drugom poluvremenu dao 21 poen od 30 koliko je postigao Denver.

Poraz je jako teško pao Mičelu, koji je briljirao u ovoj seriji, ali nije uspeo da odvede Džeze u polufinale NBA lige. Najbolji pokazatelj je reakcija nakon završetka utakmice.

Naš as je meč okončao sa 30 poena, 14 skokova i četiri asistencije, pratio ga je Džamal Marej sa 17 poena. Na drugoj strani najbolji je bio Donovan Mičel sa 22, dok je Rudi Gober dodao 19 poena i imao je čak 18 uhvaćenih lopti.

Denver će u polufinalu Zapada odmeriti snage sa LA Klipersima.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

IZGUBIO SAM 400.000 EVRA, DUŽAN SAM JOŠ 80.000: Surova ispovest Aleksandra bivšeg kockara (VIDEO)