MAJKL PORTER JUNIOR JOKIĆEV PARTNER ZA POHOD NA NBA TITULU: Povrede pretile da mu potpuno unište karijeru

V. Preradović

10. 08. 2020. u 10:11 >> 09:13

DENVER je jednu zvezdu dobio pukom srećom. Nije ni sanjao da će Nikola Jokić, 41. pik iz 2014, ubrzo izrasti u centralnu svetsku figuru na svojoj poziciji.

МАЈКЛ ПОРТЕР ЈУНИОР ЈОКИЋЕВ ПАРТНЕР ЗА ПОХОД НА НБА ТИТУЛУ: Повреде претиле да му потпуно униште каријеру

Foto: AP/Tanjug

Na dobrom je putu da srećno dobije i drugu, 22-godišnjeg krilnog igrača Majkla Portera juniora.

Zapravo, više je reč o hazarderskom riziku. Za razliku od Jokića, Porter mlađi bio je tinejdžerski košarkaški "selebriti". Najbolji srednjoškolac Amerike, copy-paste Kevin Durent, već viđen prvi pik na NBA draftu 2018. A onda su ga povrede leđa udaljile od reflektora i odvele na veoma mračno mesto.

- Bilo je zaista crnih dana, bio sam spreman da dignem ruke od košarke - priseća se Porter bolova koji su počeli još u srednjoškolskom dobu i postali nesnošljivi tokom prve koledž godine na Mizuriju. - Jedan kiropraktičar mi je premestio bol iz leđa na kukove, tri dana kasnije primetio sam da mi je leva noga kraća. Više nisam mogao da skačem toliko visoko.

Zbog operacije diskus hernije propustio je veći deo "frešmen" sezone na koledžu, vratio se za poslednje dve utakmice. Sa potpuno drugačijim pogledom na svet i svoje mesto u njemu.

MOŽE DA BUDE SUPERSTAR

PORTEROV mentor u jednom periodu bio je legendarni plejmejker Detroita Ajzeja Tomas.

- Samo sam pokušavao da mu pomognem mentalno, jer već ima sav potreban alat da bude NBA superstar. On je poseban igrač, ako ostane zdrav, biće zvezda na duge staze - prognozira Tomas svom štićeniku blistavu karijeru.
 

- Bio sam veoma uobražen klinac, onaj koji čeka da se svet pokloni pred njegovim sposobnostima. Bog je hteo da me nauči nečemu pre nego što budem spreman da zauzmem tu poziciju.

U noći drafta te 2018, znalo se da Porter nije u stanju da odigra ruki NBA sezonu. Timovi su redom birali Deandrea Ejtona, Marvina Beglija, Luku Dončića, Džerena Džeksona, Treja Janga... Sedeo je u bolovima i razmišljao o tome da je njegovo ime trebalo da bude pročitano pre svih. Nije izdržao, zagrlio je majku i zaplakao.

Denver je imao pravo na 14. pika i procenio da vredi potrošiti ga na momka visokog 208 centimetara, koji je pre povrede pogađao šuteve s velike daljine, driblao kao bek, prednjačio u kontrama, kucao visoko iznad obruča, skakao, blokirao... Sve ono što je radio u prethodna četiri meča Denvera u nastavku sezone u Orlandu, u kojima je prosekom od 29,2 poena na momente preusmeravao pažnju medija sa srpskog NBA superstara na sebe.

Možda su Nagetsi kockarskim potezom pronašli Jokiću adekvatnog partnera za pohod na titulu u bliskoj perspektivi.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ŠOK: Rafael Nadal deklasiran u Barseloni