EPILOG SKUPŠTINE ABA LIGE: Partizan blokirao takmičenje, sednica prekinuta u pat poziciji

V. Preradović

16. 07. 2020. u 18:56

SKUPŠTINSKA zasedanja ABA lige postala su poligoni za prepucavanja i igre bez granica.

ЕПИЛОГ СКУПШТИНЕ АБА ЛИГЕ: Партизан блокирао такмичење, седница прекинута у пат позицији

Foto: Tviter

Izutetak nije ni današnja putem video linka, na kojem je trebalo da budu donete neke inače proceduralne odluke: izbor predsedavajućeg, sudijske komisije i komesara za suđenje, određivanje takmičarskog rasporeda i sagledavanje situacije sa virusnom pandemijom u regionu.

Zapelo je na samom početku. U sklopu strategije proistekle iz inicijative Partizana sa prethodnog sastanka da se FMP isključi iz lige kao klub povezan sa Crvenom zvezdom, predsednik crno-belih Ostoja Mijailović blokirao je imenovanje novog predsedavajućeg, koje se obavlja po abecednom redu.

Red je na predstavnika FMP Zorana Toškovića, dosadašnjeg potpredsednika ABA. Partizan je iskoristio pravo veta podupirući ga argumentom da se radi o Zvezdinom predstavniku u KS Beograda i praktično blokirao ligu. Predstavnici drugih klubova apelovali su da se to pitanje rešava pred organima Košarkaške lige Srbije, što je i logično imajući u vidu da je FMP u regionalno takmičenje ušao na osnovu plasmana u KLS.

Posle tajm-auta u kojem je određen takmičarski raspored za narednu sezonu, nastavljeno je tamo gde se stalo. Inicijativu je preuzeo FMP insistirajući da se glasa o njegovom izbacivanju (tačka 7), čemu se usprotivilo pet klubova, takođe i pravnik ABA lige. Svojevrsna pat pot-pozidžija dovela je to toga da su direktor i sportski direktor lige, Dubravko Kmetović i Milija Vojinović, rekli da će napustiti funkcije zbog opstrukcije i nepoštovanja dogovora sa sednice održane 27. maja.

Partizan nije odstupio, tako da je sednica prekinuta i biće nastavljena za nekoliko dana. U međuvremenu, crno-beli će održati sastanak Upravnog odbora na kojem će prezentovati stav klubova ABA lige po pitanju izbacivanja FMP iz regionalnog takmičenja. Stav glasi – protiv.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (2)

KAKVE REČI IRVINGA: Sjajni šuter ismejao američki drim-tim