VELIKI OBRT! Nikola Topić uskoro na parketu?!

Novosti online

14. 05. 2024. u 15:48

Crvena zvezda i Partizan u ponedeljak su odigrali prvu utakmicu finala ABA lige, a u hali "Aleksandar Nikolić" povredio se Nikola Topić, mlada nada crveno-belih i srpske košarke. Oprečne informacije stigle su, maltene u isto vreme, o njegovom stanju.

ВЕЛИКИ ОБРТ! Никола Топић ускоро на паркету?!

Photo: ABA League j.t.d./Dragana Stjepanović

Podsetimo, jedan od najtalentovanijih srpskih košarkaša doživeo je drugu u nizu ove sezone povredu (i to na mečevima sa crno-belima), a posle prve je usledila pauza od skoro četiri meseca.

Igrao se 27. minut kada je Topić bio u duelu sa Zekom Ledejom, a onda pao pod koš Partizana.

Evo i kako je to izgledalo:

 

Tu je i ostao da leži dok se akcija njegovih saigrača nastavila, ali kada je okončana - mnoge klupske kolege, pa i trener Janis Sferopulos su mu prišli. 

MVP juniorskog Evrobasketa 2023. i momak kome se predviđa izuzetno visoka pozicija na NBA draftu 2024. nije mogao sam da napusti parket, pa je uz pomoć članova stručnog štaba izašao sa igrališta.

Sa jedne strane, "Kurir" je javio da je povreda noge ozbiljna i da će biti neophodna operacija, ali... vodeći američki medij ESPN, tačnije njegov najveći stručnjak za košarkaške talente Džonatan Đivoni tvrdi suprotno:

- Vesti: Nikola Topić, kome se predviđa da bude među 10 najboljih pikova na Draftu, izbegao je težu povredu, saznaje ESPN od dobro obaveštenih izvora. Inicijalna dijagnoza je da je došlo do istegnuća ligamenata levog kolena, što će verovatno dovesti do toga da ne nastupi u ostatku ABA finala. Ali trebalo bi da u potpunosti učestvuje u junskim aktivnostima koje slede pred draft. Topić je napustio prvi meč finala posle povrede koju nije zadobio u kontaktu, i to povrede istog levog kolega zbog kog je pauzirao četiri meseca, od januara ove godine. Očekuje se da će učestvovati na NBA globalnom kampu u Trevizu 6. juna, gde će obaviti NBA preglede i aktivnosti - poručio je ovaj košarkaški stručnjak.

Podsetimo, bez povređenog Topića, Crvena zvezda je savladala Partizan i povela u ABA finalu sa 1:0, u seriji koja se igra do tri pobede.

BONUS VIDEO: SVI KAO JEDAN: Igrači i navijači Zvezde zajedno proslavili Kup Koraća

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

RAJ NA ZEMLJI! U ovom mestu letuju turisti iz inostranstva, a sada je dostupno i Srbima