ZVEZDA NA PARTIZAN ILI BUDUĆNOST: "Zna se koga želimo u finalu"

V. P.

08. 05. 2024. u 19:40

ZVEZDA je četvrtfinalnu plej-of seriju sa SC Derbijem dobila prosečnom razlikom od 8,5 poena. U prvoj utakmici iskobeljala se iz duboke rupe i preživela šut za pobedu Luke Bogavca. U polufinalnoj sa Megom, potpuno drugačija priča. Prosečna razlika u dva meča 27,5 poena, kao pokazatelj naoštrene forme za finale u kojem će u seriji na tri trijumfa imati prednost domaćeg terena.

ЗВЕЗДА НА ПАРТИЗАН ИЛИ БУДУЋНОСТ: Зна се кога желимо у финалу

Foto ABA liga

Pitanje koga će imati za protivnika biće rešeno u petak posle majstorice Partizana i Budućnosti u "Areni". Ako pitate centra Fredija Gilespija, koji je odlično odmenio Džoela Bolomboja, aktuelni šampion je prvi izbor.

- Mislim da svi znaju protiv koga želimo da igramo - priželjkuje serijal finalnih derbija Amerikanac, koji je za 16 minuta u drugom susretu sa Megom ostvario učinak od 16 poena i sedam skokova. - Džoel je značajan deo našeg tima, kada njega nema moram da istupim i igram svoju igru. Hteo sam da imam veću ulogu, zato se trudim da iskoristim svaku priliku.

MEGIN DVOJAC U CRVENO-BELOM

KAPITEN Mege Uroš Plavšić zbog povrede nije igrao polufinalne mečeve sa Zvezdom. Posle drugog, 25-godišnji centar srdačno se pozdravio sa crveno-belima, svojim saigračima od naredne sezone.

Načelni dogovor je postignut, a njegovim stopama mogao bi da krene i talentovani 20-godišnji bek Mege Nikola Đurišić, koji je prijavljen za predstojeći NBA draft.

Litvanski šuterski snajper nije bio najbolje izoštren u prethodnom periodu, ali je Rokas Gedraitis u drugom polufinalnom meču pogodio šest trojki za 20 poena, što je njegov rekord u ABA ligi.

- U jednom meču mogu da ubacim šest od sedam trojki, u drugom nijednu od četiri. Važna mi je ovakva utakmica, jer sam malo podigao samopouzdanje pred finale, u kojem želim da budem na najvišem nivou ove sezone - kaže Gedraitis koji, za razliku od Gilespija, nema izričitu želju sa kim bi voleo da se sastane u borbi za trofej. - Igrali smo teške utakmice protiv oba tima. Od Budućnosti smo ubedljivo izgubili u gostima, sa Partizanom je derbi i svi znamo šta to znači. Oba su tima dobra, da vidimo šta će biti u trećoj utakmici, pa da se okrenemo finalu koje nikad nije lako.

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
SPEKTAKL U ATINI: Olimpijakos bi da ispiše istoriju, viola da prekine post bez trofeja dug 23 godine!

SPEKTAKL U ATINI: Olimpijakos bi da ispiše istoriju, "viola" da prekine post bez trofeja dug 23 godine!

GRČKI velikan Olimpijakos i prošlogodišnji vicešampion Fiorentina boriće se za naslov novog prvaka Lige konferencija na ''OPAP areni'' u Atini (21.00). Pirej je od Atine udaljen samo desetak kilometara, tako da je jasno ko će imati veću podršku na ovom meču, ali uloga blagog favorita ipak pripada Violi koja se nada da će biti uspešnija nego što je bio slučaj pre godinu dana u Pragu.

29. 05. 2024. u 07:35

Komentari (0)

NOVINARKA KOJA JE POSTALA NASLOV: Sportsko čudo u Srbiji - okupila otpisane košarkašice i svi sad pričaju šta je sa njima uradila