"NISAM HTEO DA OSTAVIM BRAĆU!" Kako je junak Denvera video to što je Jokić "zakasnio" na meč sa Lejkersima

Novosti online

30. 04. 2024. u 07:20

Nikola Jokić možda nije odigrao kako su se mnogi nadali, ali je Denver u petoj utakmici prvog kola NBA plej-ofa izbacio Lejkerse. Junak tog trijumfa bio je povređeni Džamal Marej, koji se osvrnuo i na Jokićeve "muke" u ovom megdanu.

НИСАМ ХТЕО ДА ОСТАВИМ БРАЋУ! Како је јунак Денвера видео то што је Јокић закаснио на меч са Лејкерсима

FOTO: Tanjug/AP

Govoreći posle istinske drame, u kojoj je Denver eliminisao Lejkerse sa 4:1 u pobedama, Kanađanin je najpre ovako sumirao utiske:

- Nemam reči. Ovo je ostvarenje sna. Svi ovi navijači... Završiti seriju na ovakav način, ne znam šta bih rekao... Prosto sam srećan zbog nas.

A onda - o povredi lista zbog koje je bio pod znakom pitanja za nastup u petom meču:

- Nisam želeo da presedim ovo. Stručni štab je bio vrlo oprezan, nije želeo da se stvari pogošaju. Ali, ja sam bio u stilu "Ne želim da ostavim braću tamo (na parketu)!". Bio sam pomalo i emotivan, jer sam im govorio "Ne želim da presedim ovo, ne zanima me šta mi je, ovo moramo da rešimo". Zahvalan sam što su me pustili da igram i što smo pobedili. 

Na konstataciju novinarke da "nije bilo lako igrati kada je Nikoli Jokiću bilo potrebno mnogo vremena da zaigra na pravi način", Marej se osmehnuo.

- Svi su dali svoj doprinos. Mogao bih da vam nabrajam imena: Aron Gordon, Majkl Porter, Redži Džekson... čak i naši NBA početnici su imali pozitivnu energiju sve vreme. Rekao sam to već, ovo je timski sport. Čak i kada se jedan čovek ili dvojica muče, svi su potrebni - zaključio je Džamal Marej.

Nikola Jokić - statistika

Ove sezone, do plej-ofa, Jokić je prosečno postizao 26,4 poena, a imao i 12,4 skoka i devet asistencija po NBA utakmici.

U plej-ofu, Jokićeva statistika je (prosečno) 27,2 poena, 16 skokova, 9,8 asistencija, 1,2 "krađa".

Kada opet igraju Nikola Jokić i Denver? Raspored:

Prva utakmica polufinala Zapadne konferencije između Nagetsa i Minesote Timbvervuls igra se u noći između subote i nedelje u Denveru, ali tačan termin u trenutku objavljivanja ovog izveštaja još nije poznat.

Denver će biti domaćin prva dva meča, potom se serija seli u Minesotu (gde se drugo kolo NBA plej-ofa nije igrao dve decenije), a po potrebi će se potom igrati čas na terenu šampiona, čas na parketu Timbervulvsa, uz, ako bude bilo neophodno, majstoricu u Koloradu.

NBA liga, sezona 2023/2024 - termini, plej-of, Olimpijske igre...

Ligaški deo nadmetanja završen je u nedelju, 14. aprila 2024, kada su svi timovi odigrali po 82 utakmice. 

Nakon zavreštka plej-in turnira za timove od 7. do 10. mesta u obe konferencije, 20. aprila počela je zvanična faza plej-ofa.

Veliko finale je, kada se o prvom meču borbe za pehar radi, zakazano za 6. jun, a moguća majstorica igrala bi se 23. juna. Samo mesec dana kasnije, 26. jula, u Parizu počinju 33. Letnje olimpijske igre, koje traju do 11. avgusta.

A ako vam se košarka sviđa, NBA kao njen sastavni deo, kao i sve što u njoj rade Nikola Jokić i Denver, ali i ne samo oni već i svi ostali srpski i drugi asovi, pratite ih na sportskim stranicama portala "Novosti". 

Na sasvim ste dobrom mestu.

Bonus video:  Nikola Jokić - od dobroćudnog debeljuce, do najboljeg i najplaćenijeg košarkaša na svetu

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

NAJATRAKTIVNIJA HRVATICA BESNA: E, baš idem!