DRAMA U LOS ANĐELESU! Brutalni Nikola Jokić se kao tragičar vraća u Kolorado

Novosti online

05. 04. 2024. u 06:45

Kakav Nikola Jokić, strašni Nikola Jokić. Najbolji košarkaš današnjice je odigrao još jednu nestvarnu partiju, ali...

ДРАМА У ЛОС АНЂЕЛЕСУ! Брутални Никола Јокић се као трагичар враћа у Колорадо

Foto: Tanjug/AP photo

Denver je izgubio na gostovanju Los Anđeles klipesrima 102:100, a momak iz Sombora je upisao 36 poena, imao 17 skokova i 10 asistencija. Međutim, slaba vajda, kada se Jokić kao tragičar vraća u Kolorado, pošto je promašio šut za pobedu sa zvukom sirene.

Aron Gordon je bio drugi najefikasniji igrač u timu Denvera sa 18 poena, 6 skokova i 7 asistencija, dok je Kaldvel-Poup dodao 16.

Sa druge strane Pol Džordž je bio nerešiva enigma ubacivši 28 poena, Džejms Harden je dao 20 iako nije bio šuterski raspoložen, a dodao je i 8 asistencija uz 6 skokova, dok je Ivica Zubac imao 14 uz 15 uhvaćenih lopti.

Ovim porazom Denver (53-24) je ostao ne poraz ispod prvoplasirane Minesote na Zapadu (53-23), dok je Oklahoma treća sa pobedom manje (52-24). Klipersi zauzimaju sigurno četvrto mesto sa učinkom 48-28.

Što se tiče samog duela, meč je započet kao u najboljim mogućim snovima za tim iz Kolorada, pa je ekspresno na semaforu stajala njihova prednost od 25:8 i tada se činilo da bi vrlo rano mogli da reše pitanje pobednika. Kako to obično biva u NBA ligi, opuštanja ne sme biti pa je nizom od 13:0 sa kraja prve i početka druge deonice domaćin najpre spustio minus na jedan poen.

Do poluvremena Klipersi su nekoliko puta prelazili u plus, na odmor otišli sa vođstvom od 53:49. Poenterska kriza Nagetsa nastavljena je i u drugom poluvremenu, kada čak ni Jokić nije mogao mnogo da pomogne iako je već imao 20 poena na svom kontu.

Došao je tim iz grada anđela do dvocifrenog vođstva od čak 70:57, ali je tada Srbin uz malu podršku Kentevijusa Kaldvel-Poupa uspeo da održi sastav u meču, iako se minus nije mnogo topio sve do druge polovine poslednjih dvanaest minuta.

Od zaostatka od 90:79 na manje od dva minuta do kraja Džoker je bacanjima spustio minus na samo poen (98:97). Delovalo je da je isključenje Majkla Melouna zbog prigovora dalo rezultat i potreban inat timu, i nakon trojke Jokića za minus dva imao je tim napad i za prednost, ali se Aron Gordon okliznuo.

Mirna ruka domaćina sa bacanja na kraju je presudila, iako je Jokić imao i šut za pobedu, ali tešku trojku je Srbin promašio za radost u Los Anđelesu i tugu u Denveru.

BONUS VIDEO Košarkašice Mege osvojile Kup pobedom nad Partizanom

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

AKO VUČIĆ NE POBEDI, SRBIJU ČEKAJU TEŠKI DANI PO SVIM PITANJIMA... Darko Miličić poslao važnu poruku o aktuelnoj političkoj situaciji (VIDEO)