BERLIN SADA MORA PASTI: Pred košarkašima Partizana imperativ prve pobede nad Albom u gostima

V.P.

03. 04. 2024. u 08:50

NEKO je nekad davno rekao da su tradicije tu da bi se rušile. Košarkaši Partizana moraće sutra toj krilatici da daju i praktičnu primenu kako bi opstali u evroligaškoj plej-in konkurenciji. Prvo od dva finala za jadranskog šampiona u ligaškom delu elitnog takmičenja biće gostovanje Albi u Berlinu (četvrtak, 20.30), na kojem će crno-beli napasti prvi trijumf u nemačkoj prestonici u istoriji, kako bi nadu o plasmanu među najboljih deset ostavili budnom.

БЕРЛИН САДА МОРА ПАСТИ: Пред кошаркашима Партизана императив прве победе над Албом у гостима

FOTO: M. Vukadinović

Neće podatak od tri poraza na isto toliko gostovanja u "O2 areni" previše zabrinuti "grobare", budući da je Alba ove sezone daleko slabija u odnosu na prošlu godinu ili neke prethodne, u kojima su na domaćem terenu uzimali meru Partizanu.

Na startu prethodne sezone u prvom kolu Evrolige "albatrosi" su deklasirali crno-bele na svom terenu (100:84), kao i 2019. u šestoj rundi top 16 Evrokupa (97:74). Ubedljiv poraz od nemačkog sastava crno-beli su pretrpeli i na prvom gostovanju u Berlinu sada već davne 2017, takođe u okviru drugog po jačini evropskog takmičenja (111:85).

Svi spremni za završnicu

POVRATKOM Zeka Ledeja iz SAD gde je boravio zbog smrti oca, sastav Partizana je konačno kompletiran. Trenutno, barem prema poslednjim informacijama, niko nema ozbiljnijih problema sa povredama, pa će u završnim bitkama Evrolige trener Željko Obradović moći da računa na 14 igrača. U poslednje vreme prekobrojni su uglavnom bili Džejlin Smit i Savo Drezgić i sasvim je izvesno da se to ponovi u četvrtak u Berlinu.

Ali, kao što smo i napomenuli, nije ova statistika prevelik razlog za brigu, budući da su izabranici Izraela Gonzalesa ubedljivo najslabija ekipa u Evroligi ove sezone.

Od pet pobeda, četiri su ostvarili na domaćem terenu i opšte je mišljenje da crno-beli ne bi trebalo da imaju previše problema da upišu trijumf ukoliko budu na pravom nivou. U Beograd, u okviru devetog kola Evrolige, Alba se nije lepo provela (89:74), uz zapažene role Alekse Avramovića (20 p.), Danila Anđušića (16) i Zeka Ledeja (14).

Nakon Albe, Partizan će u završnoj rundi igrati sa Valensijom na domaćem terenu, koji je španski klub u oba navrata pokoravao. Prošle godine, nakon produžetka u Evroligi (100:96), kao i 2018. u šestoj rundi Evrokupa (79:71), pa se zaključak sam nameće kao u slučaju protiv Albe - ova tradicija, takođe, mora biti srušena. n

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
UEFA U ŠOKU: Rusija se odlučuje na radikalan potez?

UEFA U ŠOKU: Rusija se odlučuje na radikalan potez?

RUSIJA i Ukrajina su i dalje izvori najvažnijih vesti na svetu, zbivanja iz tih država se prate iz minuta u minut, uživo, ali postoje i prateći događaji do kojih su dovela vojna dejstva, a koji privlače ogromnu pažnju svetske javnosti. Sport je jedan od segmenata života na koje je rat takođe uticao, a fudbal, kao najpopularnija sportska disciplina, posebno je zanimiljiv ovih dana, zbog ruske situacije u njemu.

29. 04. 2024. u 21:07

Komentari (0)

Novi Samsung Neo QLED televizori pomeraju granice kućne zabave