NI JOKIĆ NI DONČIĆ! Američki ekspert otkrio ko je MVP NBA lige, pa ušao u rat sa kolegom

Novosti online

02. 04. 2024. u 10:35

NIKOLA Jokić i Luka Dončić, ko će biti MVP NBA lige je jedino pitanje iz našeg, odnosno evropskog gledanja tamošnje košarke.

НИ ЈОКИЋ НИ ДОНЧИЋ! Амерички експерт открио ко је МВП НБА лиге, па ушао у рат са колегом

FOTO: Tanjug/AP

Ali Amerikanci se ne bi sa tim složili, tačnije sportski analitičar Stiven Ej Smit, smatra da Nikola Jokić ne zaslužuje ove sezone MVP priznanje, kao ni Slovenac Luka Dončić.

- Moj izbor trenutno je Šej Gildžis-Aleksandar. On je broj jedan na Zapadu. Igrao je 71 od 75 utakmica. Treći je po broju ubačenih poena iza Luke i Janisa. Vodi u ligi po broju asistencija, šutira rekordnih 53 odsto, 56 odsto za dva poena. U četiri utakmice protiv Denvera ima skor 3-1. Prosečno ubacuje 26,5 poena - rekao je Stiven Ej Smit.

Na drugoj strani Šenon Šarp se nije složio sa kolegom, pa je dao glas, naravno, kome drugo do Nikoli Jokiću.

- Gledajući kako igra Nikola Jokić, šta je uradio tokom sezone i šta sve radi, plus efikasnost sa kojom igra... Iz igre šutira 60 odsto i svake noći ima impresivne brojke. Stivene, uzimamo ga zdravo za gotovo. Sada ga uzimamo zdravo za gotovo jer Džoker to radi svaki dan - rekao je Šarp, da bi usledila kratka replika u režiji Ej Smita.

- Pričaš o njemu i potpuno razumem sve što si rekao. Ali Denver je šampionski tim, sa šampionskim trenerom i osobljem oko Jokića. Ali od Oklahome to nismo očekivali, a videli smo svašta. Prvi su u Zapadnoj konferenciji. A brat Šej Gildžis-Aleksandar je lider tog tima. Poseban je, tu nema dileme - rekao je Ej Smit.

Inače, američki analitičar je poznat po tome što poštuje i ne voli Nikolu Jokića, koliko najbolji košarkaš današnjice zaslužuje. Na konkretno pitanje Šenona Šarpa, šta zaista misli Ej Smit, ko će osvojiti MVP priznanje, usledio je odgovor:

- Mislim da će nagradu dati Jokiću, ali bih ja glasao za Šeja. Jokić mi je na drugom mestu, to moram da ti priznam. Za treće će biti borba između Edvardsa i Bransona.

BONUS VIDEO KLADIONIČARSKE PRIČE: Jokić ima i bezobrazluk

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

IZGUBIO SAM 400.000 EVRA, DUŽAN SAM JOŠ 80.000: Surova ispovest Aleksandra bivšeg kockara (VIDEO)