OVAKO IZGLEDA TABELA ABA LIGE KOLO PRE KRAJA: Ove ekipe mogu u plej-of

Novosti online

01. 04. 2024. u 11:11

Do kraja regularnog dela Jadranske lige ostalo je da se odigra još jedna runda.

ОВАКО ИЗГЛЕДА ТАБЕЛА АБА ЛИГЕ КОЛО ПРЕ КРАЈА: Ове екипе могу у плеј-оф

Photo: ABA League j.t.d./Dragana Stjepanović

Košarkaši Partizana uspeli su da dobiju derbi 25. kola ABA lige, slavili su protiv Budućnosti u "Morači" (89:83), čime su praktično i obezbedili drugo mesto na tabeli, a samim tim i prednost domaćeg terena sve do eventualnog finala plej-ofa.

FOTO: M. Vukadinović

Nekoliko neočekivanih kikseva ove sezone, kao što su porazi od Mega, Igokee, Splita i Zadra, doveli su aktuelnog šampiona regionalnog takmičenja u nezavidnu poziciju. Ipak, trijumf nad Podgoričanima doneo je "parnom valjku" učinak 19-6, a u poslednjem kolu dočekaće upravo Zadrane u Areni, što će biti idealna prilika za izabranike Željka Obradovića da im se revanširaju.

Lider na tabeli je Crvena zvezda, koja ima utakmicu manje, s obzirom na to da u ponedeljak dočekuje Studentski centar od 18 časova, dok će naredne nedelje gostovati u Splitu. Crveno-beli su na skoru 20-4 i treba im samo jedna pobeda iz naredna dva duela, kako bi i zvanično overili prvu poziciju i prednost domaćeg terena u borbi za titulu.

FOTO: Budućnost/Filip Roganović

Trenutno je jedino sigurna Budućnost na koti tri, sa učinkom 18-7, dok će se žestoka borba voditi za četvrto mesto. 

Četvrta je trenutno Mega sa skorom 15-10 koliko ima i Cedevita Olimpija, ali i slabiji međusobni susret.

Zadar je šesti sa 14-11, Igokea na sedmom mestu sa 12-13, a Studentski centar na osmom sa 11-13 uz meč manje. To su ekipe koje trenutno ulaze u plej-of.

Veliku borbu za opstanak vode Mornar i Krka. Barani su u boljoj situciji jer imaju pobedu više, ali i slabiji međusobni skor.

U poslednjem kolu Mornar gostuje FMP-u, a Krka Borcu u Čačku.

BONUS VIDEO KLADIONIČARSKE PRIČE: Jokić ima i bezobrazluk

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
UEFA U ŠOKU: Rusija se odlučuje na radikalan potez?

UEFA U ŠOKU: Rusija se odlučuje na radikalan potez?

RUSIJA i Ukrajina su i dalje izvori najvažnijih vesti na svetu, zbivanja iz tih država se prate iz minuta u minut, uživo, ali postoje i prateći događaji do kojih su dovela vojna dejstva, a koji privlače ogromnu pažnju svetske javnosti. Sport je jedan od segmenata života na koje je rat takođe uticao, a fudbal, kao najpopularnija sportska disciplina, posebno je zanimiljiv ovih dana, zbog ruske situacije u njemu.

29. 04. 2024. u 21:07

Komentari (0)

Novi Samsung Neo QLED televizori pomeraju granice kućne zabave