ŠTA OVO BI? Nikola Jokić tragičar u triler porazu Denvera usred Kolorada (VIDEO)

Novosti online

06. 03. 2024. u 06:40

MNOGO je puta Nikola Jokić bio junak Denvera, doneo im i toliko željenu NBA titulu, ali ovog puta je Srbin bio glavni krivac za poraz Nagetsa od Finiksa na domaćem terenu - 117:107.

ШТА ОВО БИ? Никола Јокић трагичар у трилер поразу Денвера усред Колорада (ВИДЕО)

FOTO: Tanjug/AP

Imao je momak iz Sombora šut za pobedu u "regularnom delu" meča, ali nije uspeo da ga pogodi i otišlo se u dodatnih pet minuta, gde se pitao samo gostujući tim.

Ruku na srce, odigrao je Jokić još jednu fenomenalnu partiju, upisao 22 poena, 16 skokova i pet asistencija, ali ključni šut za trijumf Denvera nije prošao kroz koš.

Nagetsi su bolje otvorili meč, dobili prvu četvrtinu, na isteku koje je Nikola pogodio neverovatan šut.

Ipak, u nastavku je usledio ogroman pad u igri, što su gosti iskoristili i ovaj period dobili sa velikih 37:18. Od tog momenat, delovalo je da je samo jedan protivnik na parketu. Izabranici Majka Melouna nastojali su da kako-tako uhvate rezultatski priključak.

Međutim, kako se bližio kraj meča, usledila je mnogo bolja igra Denvera koji je malo-pomalo topio prednost. Da bi stvari mogle da se okrenu najavljeno je na startu poslednje deonice kada Denver smanjuje rezultat i prilazi na svega -6, 96:90.

Do kraja meča, Nagetsi su igrali kao u transu, a onda je usledio preokret i vođstvo. Ipak, Sansi uspevaju da dođu do izjednačenja pa se posle promašaja Jokića ušlo u produžetak i dodatnih pet minuta.

Na startu produžetka, ponovo su gosti nametnuli svoj ritam. Neverovatni Durent pogađa trojku, a priključio mu se i Bil, pa je na dva minuta do kraja bilo 110:104. Denver je "trošio" napad za napadom, dok je Bredli Bil postigao novi koš za 112:104, posle kojeg je trener Denvera Majk Meloun tražio tajm-aut i potpisao kapitulaciju.

Najefikasniji igrač meča bio je Kevin Durent sa 35 postignutih poena, uz nekoliko veoma važnih pogodaka u završnici, a 28 dodao je Grejson Alen.

Džamal Mari predvodio je Nagetse, postigavši 28 poena, dok je srpski košarkaš Nikola Jokić, kako smo već napisali, zabeležio 25 poena, 16 skokova i pet asistencija. Zapažen je bio i Majkl Porter Džunior koji je meč završio sa 20 poena.

Naredni meč Denver igra u noći između četvrtka i petka protiv Boston seltiksa.

Bonus video:  Nikola Jokić - od dobroćudnog debeljuce, do najboljeg i najplaćenijeg košarkaša na svetu

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)