MAESTRO DIRIGUJE "LEVICOM": Trag Teove genijalnosti na peharu Kupa Koraća

V. Preradović

19. 02. 2024. u 08:50

OSVAJATI trofeje u inostranstvu je sjajno, ali osvajati trofeje sa klubom iz Srbije za koji navijaš je posebno. To je nešto što želim da doživim. Potrudio se Miloš Teodosić da ispuni davnašnji san već u prvoj borbi za trofej u dresu Crvene zvezde, kao MVP finalne utakmice Kupa Radivoja Koraća sa Partizanom u niškom "Čairu".

МАЕСТРО ДИРИГУЈЕ ЛЕВИЦОМ: Траг Теове генијалности на пехару Купа Кораћа

FOTO: KSS

Ignorisao je bol u zglobu i godine koje neumitno uzimaju danak i najboljima. U momentu kada je evroligaška sezona crveno-belih praktično već potonula, stisnuo zube i dirigovao timom u pohodu na četvrtu uzastopnu klupsku Žućkovu "levicu", svoju treću. Dve je osvojio kao talentovani momčić u timu FMP 2005. i 2007. godine.

- Iskreno, znači mi mnogo. Možda se to videlo čak i sa strane - rekao je posle meča koji je odigrao, kao što reče trener Zvezde Janis Sferopulos, svim srcem.

Poskočio je nezalečenim skočnim zglobom posle jedne trojke, kojoj je prethodila finta dodavanja kao oličenje njegove razbarušene genijalnosti. Zek Ledej je prekasno shvatio šta se sprema, kao i Frenk Kaminski kada mu je Teo podmetnuo faul pri šutu za tri poena.

ZVEZDINA TABELA PRIHODA

CRVENA zvezda je objavila tabelu poslovanja od 2011. do poslednjeg dana 2023. godine, sa strukturom budžeta po sezonama u kojem se vidi koliko je klub dobijao novca od Republike Srbije i Grada Beograda (učešće 41 odsto).

Uvidom u strukturu prihoda, dolazi se do podatka da je Zvezda u sezoni 2023/2024. prihodovala 7.913.517 evra, od čega nešto više od 3.000.000 od Grada i državnih preduzeća.

I njegovi saigrači su imali značajnog udela u osvajanju jubilarnog desetog pehara pobednika Kupa, ali bez njega ishod bi bio krajnje upitan. Jago dos Santos podlegao je pritisku, mladi Nikola Topić nije mogao da pomogne zbog oporavka od povrede kolena. Teodosić je u 37. godini, sa jednim treningom bez kontakta uoči finalnog okršaja sa večitim rivalom, demonstrirao klasu jednog od najboljih plejmejkera u istoriji evropske košarke.

- To je sad nevažno, važan je samo trofej - sklonio je u stranu odgovor na pitanje o povredi, ne i o tome kako rangira ovaj pehar u svojoj bogatoj kolekciji. - Svaki poslednji trofej mi je najdraži. Imamo još četiri meseca sezone, neka nam ovo bude vetar u leđa za nastavak. Ovo finale je bilo uživanje za sve, drago mi je što smo mi pobedili.

Navijački megafon završio je u pravim rukama. Teo je naručio pesmu "Dobro znaj" i predvodio Zvezdin orkestar i u slavlju pre nego što ga je simbolično predao Nikoli Topiću.

- Tope, `ajde sad ti...

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
UEFA U ŠOKU: Rusija se odlučuje na radikalan potez?

UEFA U ŠOKU: Rusija se odlučuje na radikalan potez?

RUSIJA i Ukrajina su i dalje izvori najvažnijih vesti na svetu, zbivanja iz tih država se prate iz minuta u minut, uživo, ali postoje i prateći događaji do kojih su dovela vojna dejstva, a koji privlače ogromnu pažnju svetske javnosti. Sport je jedan od segmenata života na koje je rat takođe uticao, a fudbal, kao najpopularnija sportska disciplina, posebno je zanimiljiv ovih dana, zbog ruske situacije u njemu.

29. 04. 2024. u 21:07

Komentari (0)

UEFA U ŠOKU: Rusija se odlučuje na radikalan potez?