"SAD SMO SPREMNIJI ZA BARSU": Zvezda želi prekid posta dugog skoro sedam godina

V. Preradović

01. 02. 2024. u 16:40

ISTORIJAT duela Zvezde i Barselone nije ohrabrujući pred 16. susret u modernoj Evroligi, u petak od 20 časova pred 20.000 navijača u "Areni". Poslednju od tek dve pobede crveno-beli su ostvarili u oktobru 2017. godine (90:82) pod vođstvom trenera Dušana Alimpijevića.

САД СМО СПРЕМНИЈИ ЗА БАРСУ: Звезда жели прекид поста дугог скоро седам година

FOTO: M. Vukadinović

Od tada su nanizali deset poraza, najbolniji je svakako onaj iz prošle sezone kada je Nikola Mirotić trojkom doneo produžetak nakon što su sudije previdele prestup pre šuta. U prvom meču ove sezone su bili nadomak velike pobede u "Blaugrani", ali su izgubili fokus u samoj završnici (81:86).

- Imali smo neke loše momente u prethodnoj utakmici sa Barselonom, dozvolili da stekne dvocifrenu prednost, ali smo se potom dva puta vraćali i bili u igri do poslednjih sekundi - prisetio se trener Janis Sferopulos svoje treće evroligaške utakmice na klupi Zvezde. - Sada smo spremniji da ispratimo plan i to je najvažnije. Ta utakmica je bila na početku mog mandata u klubu, tako da su igrači sada spremniji i biće mnogo bolji i konstantniji tokom čitavih 40 minuta.

Miloš Teodosić je uz pomoć injekcije odigrao prethodni meč sa Valensijom, kako bi mogao timu da sačuva kakve-takve izglede za plasman u plej-in.

- Sada je bolje. Još oseća bol, ali je znatno bolje i igraće protiv Barselone - otklanja Sferopulos nedoumicu.

Katalonci su stigli u Beograd posle ubedljive pobede nad oslabljenim Virtusom (84:57) i skorom 16-8, drugim najboljim u Evroligi. Međutim, poraženi su na prethodna tri gostovanja Milanu, Efesu i Monaku.

- Igramo protiv veoma kvalitetnog protivnika, znamo koliko je Barselona opasna - analizira Sferopulos. - Ima mnogo igrača koji igraju na visokom nivou. Zato moramo da budemo koncentrisani, da pratimo plan kako da im poremetimo organizaciju igre u napadu i odbrani, da koristimo sve što nam ponude. Veoma je važno da im pariramo kao timu. Ako se fokusirate na dva ili tri igrača, neko drugi može da vas "ubije".

OČI OTVORENE ZA POJAČANjE

ROK za pojačanja u Evroligi ističe 7. februara. Sferopulos ponavlja ono što je više puta rekao ove sezone, ali nije tajna da Zvezda intenzivno traži pojačanje na poziciji krilnog centra.

- Rekao sam mnogo puta, dovešćemo novog igrača samo ako nađemo nekoga ko može da napravi razliku. Uvek su nam oči otvorene, pratimo situaciju, ali ne gledamo neku poziciju posebno.

Sa skorom 10-14, Zvezdi nije bitno ko je protivnik, u kakvoj je formi i sa kakvim arsenalom raspolaže. Za ulazak u doigravanje za plej-of potrebno je da pobeđuje u seriji. Preduslov je veći broj raspoloženih igrača...

- Veoma je važno da svi igrači budu spremni kada god su timu i meni potrebni, da daju svoj maksimum i odigraju kvalitetno, kao Majk Tobi protiv Valensije - kaže Sferopulos. - Svi moraju da budu tog mentaliteta, bez obzira na to koliko su igrali u prethodnim utakmicama. Na taj način držimo tim na najvišem nivou i svi mogu da pomognu timu u ostvarivanju ciljeva.

Da li znate da je Adam Hanga igrao za Barsu kada je Zvezda poslednji put savladala katalonski tim? Sada je na drugoj strani i očekuje pobedu.

- Nadam se tome. Igramo protiv još jednog španskog tima, stil igre im je manje-više isti. Barselona je u vrhu Evrolige, ima sjajnu sezonu, iako je mnogo ljudi sumnjalo u to posle smene trenera. Biće ovo težak izazov. Imali smo priliku da se odmorimo, dan više od protivnika. To bi trebalo da bude naša prednost - kaže Hanga.

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

REŠILA DA PROGOVORI! Zbog nje je himna Rusije intonirana u Beogradu, pa odjednom prekinuta - evo šta šampionka Evrope sad kaže o tome (VIDEO)