PISTOL PIT, MEDŽIK, DŽOKER: Kako je Nikola Jokić vratio trenera Denvera u detinjstvo

V. P.

13. 01. 2024. u 22:14

DžOKER se zabavljao u pobedi Denvera nad Nju Orleansom (125:113), asistencijom sezone preko glave vratio u detinjstvo svog trenera Majka Melouna, izveo potez Šakila O`Nila kada je sirovom snagom razneo Jonasa Valančijunasa i zatresao konstrukciju zakucavanjem.

ПИСТОЛ ПИТ, МЕЏИК, ЏОКЕР: Како је Никола Јокић вратио тренера Денвера у детињство

FOTO: Tanjug/AP

- Nisam mislio da ću videti dodavanje preko glave, nešto što sam kao klinac gledao da rade Medžik Džonson, Pistol Pit Maravič - sa dečačkim oduševljenjem opisuje Meloun asistenciju Nikole Jokića za Erona Gordona, momentalno proglašenu najboljom u dosadašnjem toku NBA sezone.

Pistol Pit, Medžik, dopunili bismo niz i Lerijem Birdom. Od te zlatne ere nije bilo igrača sa takvom anticipacijom kretnji saigrača i donošenjem odluke u milisekundi.

- Video sam Erona samo na treptaj oka i želeo da mu dodam loptu što brže. Mogao je da bude slobodan samo u tom trenutku - trudi se srpski košarkaški mag da demistifikuje svoje senzacionalne poteze.

Onako usput ostvario je 117. tripl-dabl u karijeri sa 27 poena (šut 11/17), 14 asistencija i deset skokova. Sada mu nedostaje samo 21 da dostigne Medžika na večnoj listi u ovoj kategoriji. Zanimljivo je da je u poslednjih pet mečeva sa Pelikansima imao dvocifrene brojke u tri kolone.

Jednu sjajnu asistenciju upisao je i njegov imenjak Nikola Jović u trijumfu Majamija nad Orlandom (99:96), ali nije blistao u još jednom meču kao starter Hita. Pogodio je samo jednom iz osam pokušaja za 25 minuta na terenu, uz četiri asistencije i tri uhvaćene lopte.

Bogdan Bogdanović - veliki jubilej

Bogdan Bogdanović nije proslavio pobedu posle meča Atlante i Indijane (108:126), ali jeste jedan vredan jubilej. Stigao je do brojke od 1.000 trojki u NBA karijeri, zajedno sa saigračem Trejom Jangom. Srpski bek postigao je deset poena (šut 3/12), uz pet asistencija i tri ukradene lopte.

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

Novi Samsung Neo QLED televizori pomeraju granice kućne zabave