CRVENA ZVEZDA POBEDILA PARTIZAN U EVROLIGI: Dominacija crveno belih

Александар Илић
Aleksandar Ilić

04. 01. 2024. u 22:01 >> 22:08

KOŠARKAŠI Crvene zvezde dočekali su Partizan u 19. kolu Evrolige. Utakmica je odigrana u fantastičnoj atmosferi, a slavio je domaćin rezultatom 88:72 (24:13, 26:16, 15:19, 23:24). Ipak, Senku na trijumf domaćih bacile su povrede dva njena igrača, mladog Nikole Topića i centra Džoela Bolomboja

ЦРВЕНА ЗВЕЗДА ПОБЕДИЛА ПАРТИЗАН У ЕВРОЛИГИ: Доминација црвено белих

FOTO: M. Vukadinović

Dosta nervozno su igrači oba tima otvorili meč, bez realizacije i sa dosta grešaka, ipak, kako je vreme prolazilo Zvezda je igrala za nijansu bolje, dok je Partizan odigrao jednu od najgorih četvrtina ove sezone.

Sastav sa Malog Kalemegdana je u prvom periodu podelio osam asistencija, igrači Partizana nijednu. To je dovelo do + 11 domaćina (24:13).

Uz odličnu timsku odbranu domaćin je funkcionisao sjajno u napadu. Fredi Gilespi i Rokas Gedraitis punili su koš rivala u nastavku, a magičnim asistencijama pronalazio je saigrače Miloš Teodosić.

Zvezda je podelila 15 asistencija, dok je Partizan bio na svega dve. Crno-beli su u napadu izgubili i čak devet lopti, dok je domaća ekipa na svega četiri nakon 20 minuta igre.

Fredi Gilespi je ubacio 10 poena, Rokas Gedrajtis je na devet, koliko je u timu Partizana ubacio i kapiten Kevin Panter.

Partizan je pogađao, igrao bolje pre svega u pik end rol igri, dok su u odbrani zaigrali dosta čvršće usled čega su slali košarkaše Zvezde na liniju penala odakle su uglavnom i postizali poene. Kuriozitet je da su četiri u nizu u jednom trenutku domaći promašili, dva Adam Hanga, dva Fredi Gilespi. Uspeo je Partizan samo da se spusti na 65:48 pred poslednjih 10 minuta.

Sa dve trojke Zvzeda je otvorila drugu deonicu, što je dodatno dalo ritam domaćima Hanga i Dos Santos su bili precizni, a na drugoj strani Dužer je prekinuo ritam rivala.

Napravio je u završnici deonice Partizan seriju 13:3, te su crno-beli sveli zaostatak na -9. Kaminski je u naletu gostiju postigao sedam poena. Bio je to poslednji trzaj gostiju, koji su potom na individualni kvalitet Pantera i Smita pokušavali sa distance, ali bezuspešno, a to je kaznio domaćin koji je na kraju slavio rezultatom 88:72.

Zvezda - Partizan 88:72 (24:13, 26:16, 15:19, 23:24)

Crvena zvezda: Teodosić 13, Hanga 11, Davidovac 3, Lazić, Tobi, Bolomboj 4, Ilić, Nedović 16, Gedraitis 14, Gilespi 14, Topić 3, Dos Santos 10.

Partizan: Smit 5, Vukčević 2, Koprivica, Panter 17, Smajlagić, Jaramaz, Naneli 11, Anđušić 2, Doužer 12, Ponitka 2, Kaminski 11, Kaboklo 10

KRAJ MEČA

40' Naneli poentira, ubacio je 11. poen večeras - 84:72, odgovorio je Nedović. Pogodio je i Gedraitis.

39' Nekoliko praznih napada kaznio je Nedović koji je prozujao kroz reket rivala, potom na drugoj strani poentirao je Panter za 82:70. Fantastično potom Teodosić poentira, naterao je Obradovića da traži minut odmora.

37' Dva promašaja Smita i Pantera za tri kaznio je Gedraitis koji je pogodio trojku za 80:68.

PROČITAJTE JOŠ: AMERIMA JE SAD SVE JASNO! Gledaju Jokića svaki dan, ali tek kada su videli ovaj detalj sa derbija Zvezda - Partizan, "razdanilo" im se

36' Pogodio je Kevin Panter za tri, bio je pritom fauliran, realizovao je i dodatno bacanje za 77:63. Dva penala ubacio je Kaminski za 77:65. Promašio je Teodosić trojku, a pogodio ju je Kaminski. Prvi put od prve deonice Partizan je na jednocifrenom minusu 77:68.

PROČITAJTE JOŠ: KAD APLAUDIRA I TRENER: Magija! Miloš Teodosić je ovo izveo protiv Partizana i Arena je doživela erupciju (VIDEO)

35' Kaminski je ubacio dva penala, na drugoj strani Jago dos Santos umalo je izgubio loptu, na kraju poentirao uz faul, bio je precizan, te iako su se gosti spustili na -15, brzo se vratila Zvezda na +18 (77:59).

34' Džejlen Smit pogađa za dva. Nedović vraća trojku - 74:55

33' Nova trojka Zvezde, Jago dos Santos 71:51. Na drugoj strani Doužer ubacuje dvojku uz zvuk sirene.

Kada je Adam Hanga dao trojku za povratak Zvezde na +20 (68:48), Pi-Džej Doužer je oborio glavu, jer mu je postajalo sve jasnije koliko je težak zadatak za Partizan u preostalom vremenu, dok je oduševljeni Miloš Teodosić rukama pozivao "delije" (koje su upalile i baklju) da još glasnije bodre crveno-bele

32' Hanga je pogodio za tri, vratio Doužer 68:51. Promašio je nakon ofanzivnog skoka Doužer zakucavanje.

KRAJ TREĆE ČETVRTINE 15:19

Nikola Topić je napustio teren, uz medicinsko osoblje otpraćen je u svlačionicu, nakon nekoliko minuta vratio se i seo u drugi rec iza klupe, te je gotovo sigurno da se neće vraćati u igru.

FOTO: M. Vukadinović

30' Loše rešenje Pantera, šutirao je iz teške situacije, promašio, Gilespi je dobio neverovatan pas od Teodosića za nove poene - 64:46. Prve penale još od prve deonice izveo je Partizan. Panter je bio precizan za 64:48. Jedan od dva pogodio je Teodosić. Smit je previše ambiciozno probao, nije bio precizan - 64:48

FOTO: M. Vukadinović

29' Promašio je Hanga dva penala, Zvzeda ipak dolazi do skoka, neprecizan je potom za tri bio Hanga, a Gilespi uhvatio loptu uz faul. Neverovatno deluje, ali i Gilespi je nastavio seriju promašaja sa penala, promašio je i on dva slobodna bacanja.

28' Teodosić pogađa dva penala, na drugoj strani Naneli, pa odmah vraća Gilespi. Skočio je Ponitka i poentirao iz dodatnog poseda - 62:46.

27' Spustio se Partizan na - 16, pogodio je sada i Nnaeli za 58:42, Janis Sferopulos tražio je minut odmora.

26' Bruno Kaboklo koristi mismeč situaciju  za lake poene, na drugoj strani Naneli je faulirao Bolomboja.

25' Morao je da izađe Topić iz igre, mladi igrač je hramljući seo na klupu. U bonusu je Partizan, a Vukčević pravi četvrti prekršaj. Pretvara to sa penala Miloš Teodosić u dva laka poena - 57:36

24' Pogodio je i Vukčević, a potom Bolomboj postiže prve poene iz igre, odlično ga je proigrao Teodosić. Loša stvar po domaće je što je Branko Lazić napravio svoj treći faul.

FOTO: M. Vukadinović

23' Polovičan je bio Bolomboj sa penala. Na drugoj strani do lakih poena došao je Kaboklo - 53:54. Promašuje zatim Nedović.

22' Naneli iz brze tranzicije pogađa za tri - 52:32

21' Sa dva penala Teodosića otpočela je treća deonica - 52:29.

KRAJ DRUGE ČETVRTINE 26:16

Obradović - Samo jedan tim igra. Sve ono što smo pripremali, nismo ispoštovali, voleo bih da drugo poluvreme bude drugačije.

Sferopulos - Moramo da nastavimo ovako. Da igramo dobru odbranu da im ne damo da igraju svoju igru. Da budemo transparentni u napadu i da imamo dobro kretanje lopte.

Doužer - Moramo bolje, ukoliko želimo da ostanemo u meču. Moramo da provalimo kako da budemo bolji u drugom poluvremenu.

FOTO: M. Vukadinović

Gedraitis - Nadam se da možemo da nastavimo ovako. Agresivno igramo i to je ključ. Zadovoljan sam energijom koju je ekipa imala.

20' Greši Jago dos Santos, gubi loptu, a Naneli ubacuje prve poene večeras - 44:29. Prekida Nedović mini seriju protivnika, pogodio je trojku - 47:29. Previše je hteo Naneli, igrao je jedan na jedan, ispala mu je lopta, a na kraju novi posed za domaće. Nije moglo bolje po domaće da se završi, pogodio je trojku uz zvuk sirene Teodosić - 50:29.

19' Brani se dobro Partizan, a potom Nedović faulira Jaramaza, deluje da je košarkaš Zvezde dobio nezgodan udarac u stomak. Iz rudnika je iskopao Panter poene, uprkos dobroj odbrani domaćih - 44:27.

18' Jago je dva puta precizan sa penala, potom ubacuje i dvojku - 44:23. Pogodio je Panter za dva.

FOTO: M. Vukadinović

17' Iz teške situacije pokušao je Panter, odličnu odbranu igra Lazić. Pogodio je u međuvremenu Nedović dvojku - 40:23.

16' Pi-Džej Doužer pogodio je nakon skoka 38:21. Ispunili su crno-beli bonus, Kaboklo je napravio drugi faul, promašio je za dva Teodosić. Kaboklo je pod košem crveno-belih odlično izgradio poziciju, došao do lakih poena.

15' Pogodio je Gedraitis za dva, sa druge strane preko ruke precizan za tri Kevin Panter, a onda sjajan ulaz Gedraitisa za 38:19

14' Miloš Teodosić je sada proigrao i Rokasa Gedraitisa, pogodio je košarkaš Zvezde trojku, a nakon toga nova pogrešna odluka u napadu crno-belih pravi grešku u koracima Naneli. Nova trojka Rokasa, primorao je Obradovića da traži minut odmora - 34:16.

13' Promašio je Topić, pa uhvatio skok, na kraju fauliran je pri šutu Teodosić, napravio je prekršaj Naneli.

12' Već u narednom napadu Teodosić je otvorio reket, a Gilespi sjajno zakucao 29:16

11' Upisao je prvu trojku večeras Miloš Teodosić, odgovorio je Džejlen Smit - 24:16

KRAJ PRVE ČETVRTINE (24:13)

FOTO: M. Vukadinović

Tekst potpisa

10' Dva penala za Anđušića, bek crno-belih iskoristio je oba - 20:11. Još dva poena Gilespija, a sa penala na drugoj strani upisuje se Frenk Kaminski - 22:13. Osmi poen, i to uz zvuk sirene pogodio je Fredi Gilespi.

PROČITAJTE JOŠ: KAKAV ČOVEK! Ovo je Alen Smailagić uradio nakon što je slepi momak otpevao pesmu "delija" pred Crvena zvezda - Partizan u Evroligi! (FOTO)

9' Gedraitis je bio u prodoru, faulirao ga je Smajlagić, pogodio je košarkaš crveno-belih dva od dva. Dve izgubljene lopte imali su do sada domaći, a čak šest Zvezda. Novi poeni Gilespija za - 20:9.

8' Dožer pogađa za dva, isto je na drugoj strani učinio Gilespi - 16:9, a prvi put na parketu našao se Miloš Teodosić-

7' Serija 6:0 Zvezde, Adam Hanga još jednom je pogodio za tri.

6' Hanga pogađa za tri, otvoren šut imao je igrač domaćih, a Partizan gubi petu loptu u prvoj četvrtini.

FOTO: M. Vukadinović

5' Sjajan potez Topića, uočio je usamljenog Dejana Davidovca koji je pogodio za tri. Dobro su gosti markirali pri ubacivanju lopte u igru, te je Nedoviću dosuđeno pet sekundi. Anđušić na drugoj strani promašuje trojku, ali Kaboklo pogađa. Promašio je u tranziciji Kaboklo zicer - 8:6

4' Nedović poentira, potom Panter gubi loptu - 5:4, nakon toga Kaboklo pravi faul u tranziciji.

3' Prvo vođstvo Partizana večeras. Upisao se i Kevin Panter - 3:4

PROČITAJTE JOŠ: KAKVA SCENA! Pogledajte šta su "delije" napravile od Arene pred početak meča Crvena zvezda - Partizan u Evroligi! (FOTO)

2' Prve poene na meču postigao je Nikola Topić i to uz faul. Plej Zvezde poentirao je i sa linije penala - 3:0. Usamljen je na šutu bio Panter, promašio je trojku, ipak, skok za goste. Nedović potom pravi faul nad Ponitkom. Uspeva Doužer flouterom da upiše crno-bele na semaforu - 3:2

PROČITAJTE JOŠ: KAKVA PODRŠKA: Bivši fudbaleri Zvezde borde košarkaše na večitom derbiju (FOTO)

1'  Utakmica je počela. Partizan ima prvi napad. Izgubio je Kabloklo loptu, pa potom i Lazić. Nervozan početak kada je organizacija napada u pitanju na obe strane. Doužer je potom šutirao za tri, promašio je obruč.

PROČITAJTE JOŠ: NEPRIJATNO: Ovo su "delije" uradile kada su košarkaši Partizana izašli na megdan Crvenoj zvezdi u Evroligi (VIDEO)

PROČITAJTE JOŠ: VARNICE U ARENI! Ovo što je Džejms Naneli uradio pred derbi Crvena zvezda - Partizan razbesnelo je mnoge "delije"! (FOTO)

Pred početak evroligaškog derbija oglasili su se i administratori društvenih mreža takmičenja.

18.03 - PROČITAJTE JOŠ: VELIKI PROBLEM ZA ZVEZDU PRED DERBI: Crveno-beli oslabljeni protiv Partizana

UOČI MEČA

Večiti rivali se drugi put ove sezone sastaju u Evroligi, Zvezda ima priliku da se revanšira Partizanu za neizvestan poraz 88:86 koji je pretrpela u 5. kolu 26. oktobra.

Crveno-beli u poslednje vreme igraju promenljivo. Iako su neprikosnoveni u regionalnoj ligi, u Evropi im forma oscilira i ne mogu da uhvate pravi ritam. Ali, to kao da se menja...

Ekipa sa Malog Kalemegdana je prethodnu godinu završla i novu počela sa pobedom. Prvu je upisala protiv Igokee 80:48, a potom je u Istanbulu u utorak nanela prvi poraz Fenerbahčeu na domaćem terenu 85:76.

Partizan je posle tri vezana poraza, od Reala u Madridu 91:75, od Zadra 84:68 i od Virtusa u Beogradu 77:75, uspeo da upiše dve pobede u nizu.

Godinu je završio pobedom protiv Mornara u Baru 98:86 u utakmici 14. kola ABA lige.

U prvoj utakmici u novoj godini, Partizan je na domaćem terenu ubedljiv bio protiv francuskog predstavnika Asvela 90:77.

Zvezda i Partizan su se u 2023. godini susreli 10 puta, a crno-beli su bili bolji sa sedam upisanih pobeda, od čega su tri u finalu ABA lige i dve u Evroligi.

KADROVSKA SITUACIJA

Partizan će u derbiju biti bez Alekse Avramovića koji se oporavlja od preloma noge, dok su Zek Ledej i Uroš Trifunović upitni.

U redovima Crvene zvezde neizvesno je da li će Luka Mitrović biti u sastavu, ali je u sredu trenirao sa ekipom.

SUDIJE NA MEČU ZVEZDA - PARTIZAN

Večiti derbi će suditi Portugalac Fernando Roha, Španac Karlos Peruđa i Poljak Pjotr Pastušijak.

REČ TRENERA ZVZEDE - SFEROPULOS: Da vudemo fokusirani umom i telom

- Derbi je uvek derbi, vrlo važna utakmica za nas. Igramo na domaćem terenu, pred našima navijačima, očekujemo tešku utakmicu kao i uvek. Nevezano za to kakve su ekipe ovakve utakmice su unikatne. Imamo iskusne igrače u ovom tipu utakmica, moramo da budemo fokusirani umom i telom. Igramo Evroligu, tek je počeo drugi deo šampionata. Pobedili smo juče, moramo i da nastavimo tako. Rekao sam da je naša odbrana bila vrlo dobra, u pojedinim trenucima i odlična. Mislim da smo i protiv Reala igrali dobru odbranu, mi smo taj meč izgubili, ali bili smo dobri u tom segmentu igre. Moramo nastaviti da igramo takvu odbranu, da budemo pametni, rekao je Janis Sferopulos

REČ TRENERA PARTIZANA - OBRADOVIĆ: Topić pokazuje neuobičajenu dozu zrelosti

- Videćemo na dan utakmice, ali sastav će najverovatnije biti isti kao protiv Asvela. Zek Ledej nije mogao da trenira, Trifunović je krenuo da radi u uobičajenom intenzitetu, a i Avramović je krenuo pomalo sa loptom. Odigrali su veoma dobro protiv Fenerbahčea, mi protiv Asvela, tako da se nadamo da će biti dobra utakmica. Igrači poznaju ambijent dvorane, ali biće drugačije jer nam je to prvi put da gostujemo. Treba biti skoncentrisan. Topić igra odlično, već u ovim godinama pokazuje neuobičajenu dozu zrelosti i mislim da će biti visoko plasiran na NBA draftu. Veliko pojačanje za Crvenu zvezdu. Izuzetno dobro i pametno igra, zaključio je Željko Obradović.

BONUS VIDEO: Oni su naš ponos! Posle Đokovića, Jokiću uručeno značajno priznanje

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (4)

KNAUS: Francuska i Nemačka blokiraju glasanje o Prištini u Savetu Evrope, Vučić efektno apelovao na Makrona