DA VIDIMO FREDIJA! Centarsko pojačanje Crvene zvezde debituje u predgrađu protiv splitskih "žutih"

V. P.

24. 12. 2023. u 15:08

DVE zanimljivosti nedeljnog takmičarski verovatno ne baš tako zanimljivog duela Crvene zvezde i Splita u 13. kolu ABA lige (19.00). Jedna je dvorana, „FMP arena“ u Železniku gde veoma dugo nije igrala utakmicu kao domaćin, druga je debi 26-godišnjeg američkog centra Fredija Gilespija.

ДА ВИДИМО ФРЕДИЈА! Центарско појачање Црвене звезде дебитује у предграђу против сплитских жутих

Foto: EPA-EFE/ANDREJ CUKIC

„Arena“ je rezervisana za koncert pevačice Milice Pavlović, tako da će najviše 3.000 navijača moći na licu mesta da vidi nedavno pojačanje iz Bajerna. Momak sa univerziteta Bejlor u dve NBA sezone upisao je 29 nastupa, 20 u Torontu (5,6 poena i 4,9 skokova) i devet u Orlandu (2,3 p, 4 sk). U julu 2022. stigao je u Minhen, pre nego što je na klupu Bavaraca seo Pablo Laso, koji je potom tu poziciju mobilnog centra popunio daleko zvučnijim NBA imenom - Seržom Ibakom.

Počev od utakmice sa Splićanima, momak iz Minesote pokušaće da se u Zvezdi izbori za veću ulogu od minorne u Bajernu ove sezone, gde je u Evroligi igrao prosečno devet minuta i beležio 2,2 poena i 2,4 skoka. Dok ne stekne pravo nastupa u elitnom takmičenju, u meču 18. kola sa Fenerbahčeom 2. januara, imaće dve utakmice u ABA ligi za adaptaciju na sistem crveno-belih.

Igrač čije vrline ponajviše leže u atletskim predispozicijama, dobrim defanzivnim karakteristikama i odličnom osećaju za blokade, testiraće se protiv zemljaka iz ekipe Splita Dereka Fanderburka, najboljeg strelca „žutih“ s prosekom od 10,9 poena. Dalmatinski tim je u dosadašnjem toku ABA lige ostvario četiri pobede, kod kuće protiv Borca, Krke i Mege, u gostima protiv Mornara. Kao Zvezdin gost na Jadranu u deset susreta nijednom nije slavio, šanse za prvenac u ovom meču ne podležu zakonima verovatnoće.

- Želimo da nastavimo sa dobrim rezultatima u ABA ligi. Zbog toga naša spremnost i koncentracija moraju da budu na najvišem nivou. Igramo protiv tima koji je izuzetno opasan jer može da vas napadne sa više igrača u različitim postavkama na terenu. Zato treba da budemo spremni da odigramo dobru odbranu, ali i da budemo dobri u napadačkom delu utamice - rekao je trener Janis Sferopulos.

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ISPOVEST RODITELJA UBIJENE ANGELINE AĆIMOVIĆ: Godinu dana od masakra u Ribnikaru (VIDEO)