ČUDNA NOĆ U NBA! Janis piše istoriju, Kari prekinuo nestvaran niz

Tanjug

18. 12. 2023. u 09:03

KOŠARKAŠI Milvokija pobedili su na svom terenu ekipu Hjustona rezultatom 128:119 u noćašnjem meču NBA lige.

ЧУДНА НОЋ У НБА! Јанис пише историју, Кари прекинуо нестваран низ

Foto: AP

Najefikasniji u pobedničkom timu bio je Demijan Lilard, koji je postigao 39 poena i imao 11 asistencija i pet skokova. Međutim, meč je obeležio grčki košarkaš Janis Adetokumbo, koji je postigao 26 poena i imao je 17 uhvaćenih lopti. Adetokumbo je oborio klupski rekord Karima Abdula-Džabara po broju skokova.

Grčki košarkaš je zabeležio 17.162 skoka u 11 sezona u dresu Milvokija. Američki mediji podsećaju da je Adetokumbo najbolji strelac i asistent Milvokija.

U ekipi Hjustona najbolji je bio Fred Vanvlit sa 22 poena, dok je Alperen Šengun dodao 20 poena. Srpski košarkaš Boban Marjanović nije igrao za ekipu Hjustona.

Košarkaši Golden Stejta pobedili su u gostima Portland rezultatom 118:114. Najefikasniji u pobedničkom timu bio je Klej Tompson sa 28 poena, dok je Endrju Vigins ubacio 25. Najbolji košarkaš Golden Stejta Stef Kari je na meču postigao sedam poena i imao osam asistencija i dva skoka, ali na ovoj utakmici nije postigao nijednu trojku.

Kari je prekinuo niz od 268 mečeva u kojima je postigao najmanje po jednu trojku. Kod domaćih, najbolji je bio Džerami Grant sa 30 poena, dok je Anferni Simons ubacio 24.

U ostalim noćašnjim utakmicama NBA lige, postignuti su sledeći rezultati: Finiks - Vašington 112:108, Nju Orleans - San Antonio 146:110 i Boston - Orlando 114:97.

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

TITO TRAŽIO BATI DA MU ISPRIČA VIC O NJEMU: Ovaj odgovor je dobio od glumca (VIDEO)