JOKIĆ SE VRATIO, I TO KAKO: Monstruozna partija Srbina o kojoj bruji Amerika, ali to nije najbolja vest za Denver (VIDEO)

Novosti online

30. 11. 2023. u 06:38

DENVER je ponovo skoro kompletan, što je rezultiralo novim trijumfom i sjajnom igrom u Bol areni, gde je pao Hjuston - 134:124.

ЈОКИЋ СЕ ВРАТИО, И ТО КАКО: Монструозна партија Србина о којој бруји Америка, али то није најбоља вест за Денвер (ВИДЕО)

Foto: AP

Naime, do poslednjeg trenutka se nije znalo da li će nastupiti Nikola Jokić, a on ne samo da je igrao već je bio ubedljivo najbolji. Srbin je začinio meč sa novim tripl-dablom, 32 poena (12/19 FG, 7/8 FT), 10 skokova i čak 15 asistencija, a uz to je razlika sa njim na parketu iznosila +29.

A ono što je još važno, pored monstruozne partije Srbina o kojoj bruji Amerika, jeste povratak Džamala Mareja u tim posle skoro mesec dana pauze, pa je atmosfera u Koloradu bila skoro pa praznična.

Faktički su Nagetsi vodili od početnog koša na utakmici, pa do samog kraja, bez mnogo izgleda rivala da se može vratiti u okršaj u bilo kom momentu.

Već u prvoj polovini uvodnih dvanaest minuta prvi put je viđena i dvocifrena razlika, koja je u trenutku iznosila i maksimalnih 32:13. Nagovestili su gosti da imaju šta da ponude početkom drugog kvartala, kada su po poslednji put bili u jednocifrenom zaostatku (44:36), međutim, Denver je zahvaljujući vrlo raspoloženom tandemu Jokić - Majkl Porter do pauze vratio osetnih 76:59.

Poslednji trzaj Roketsa gledali smo krajem treće četvrtine pri rezultatu 103:93, ali su Nagetsi to ipak rešili sa velikom dozom mirnoće i zasluženo došli do skora 13-6 posle ovog susreta.

Osim Jokića pomenuti Porter je odigrao izuzetno sa 30 poena (7/12 za tri) uz 10 skokova i 5 asistencija, dok je povratnik Marej dao 16 uz po 6 uhvaćenih lopti i podeljenih dodavanja za koševe. Redži Džekson je dodao 14, a sa druge strane Džejlen Grin i Alperen Šengun su imali ključne role sa 26, odnosno 22 poena. Prvi je imao i 9 asistencija uz 6 skokova, dok je Turčin 7 puta uhvatio loptu.

Boban Marjanović nije odigrao niti sekund u crno-crvenom dresu.

Hjuston je posle poraza na polovičnom učinku 8-8. Denver za dva dana očekuje gostovanje Finiks sansima, dok će Hjuston gostovati Lejkersima.

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
SPEKTAKL U ATINI: Olimpijakos bi da ispiše istoriju, viola da prekine post bez trofeja dug 23 godine!

SPEKTAKL U ATINI: Olimpijakos bi da ispiše istoriju, "viola" da prekine post bez trofeja dug 23 godine!

GRČKI velikan Olimpijakos i prošlogodišnji vicešampion Fiorentina boriće se za naslov novog prvaka Lige konferencija na ''OPAP areni'' u Atini (21.00). Pirej je od Atine udaljen samo desetak kilometara, tako da je jasno ko će imati veću podršku na ovom meču, ali uloga blagog favorita ipak pripada Violi koja se nada da će biti uspešnija nego što je bio slučaj pre godinu dana u Pragu.

29. 05. 2024. u 07:35

Komentari (0)

NOVINARKA KOJA JE POSTALA NASLOV: Sportsko čudo u Srbiji - okupila otpisane košarkašice i svi sad pričaju šta je sa njima uradila