"DELIJAMA" SE OVO NEĆE SVIDETI: Filip Petrušev ima novi klub - i to koji!

Novosti online

28. 11. 2023. u 00:40

Košarkaš Filip Petrušev bio je ovih dana predmet mnogih nagađanja gde bi, posle ne baš najsrećnijih dana u NBA, mogao da nastavi karijeru, a najnovije vesti vezane za reprezentativca Srbije vezane su za crveno-beli tabor.

ДЕЛИЈАМА СЕ ОВО НЕЋЕ СВИДЕТИ: Филип Петрушев има нови клуб - и то који!

FOTO: M. Vukadinović

Ali ne onaj iz kog se i otisnuo u najjaču ligu na svetu.

Iako su ga Zvezdine "delije" očekivale ponovo u dresu njihovog voljenog kluba, imajući u vidu da se ne dešavaju oni rezultati koji su bili priželjkivani pred start sezone, Petrušev karijeru ipak nastavlja u - KK Olimpijakos.

To je najpre saopštio njegov menadžer Miodrag Miško Ražnatović...

... a potom i sam košarkaški gigant iz Grčke.

NBA selidbe (ni)su za pamćenje

Petrušev je potpisao trogodišnji ugovor nakon što se nije proslavio u NBA, gde je zakoračio letos, a onda za kratko vreme promenio tri kluba - Filadelfiju, Los Anđeles kliperse i Sakramento.

Ukupno je odigrao tri utakmice (dve za Seventisikserse, jednu za Kingse).

Dani najvećih uspeha

Mnogo bolja je bila njegova prošlosezonska priča, kako u klubu sa Malog Kalemegdana, tako i u reprezentativnim borbama za odlazak na Mundobasket, gde je i nastupao u srpskom pohodu do srebrne medalje.

Tokom 34 utakmice u Evroligi, prosečno je ostvarivao 10,7 poena, 5,2 skoka i 0,7 "krađa", a u ABA ligi, čiji je bio MVP dok je igrao za Megu, prošle sezone je imao proseke od 11,1 poen, 5,2 skoka, 1,8 asistencija i 0,8 osvojenih lopti po meču.

Igrao je i za Efes, a uz srebro sa Mundobasketa u Manili ima i dva zlata sa "orlićima", s kojima je bio prvak Evrope u konkurenciji do 18 godina, 2017. i 2018.

Može da se pohvali da je osvajač Evrolige (s Efesom 2022), šampion Srbije iz prošle sezone, a Kup je osvajao u našoj zemlji (2023) i Turskoj (2022).

Filip Petrušev rođen je 15. aprila 2000. godine i visok je 211 centimetara.

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

VELIKA FRKA U DENVERU: Nikola Jokić i NBA šampioni upali u probleme!