"SREĆNI SMO ZBOG POBEDE, ALI..." Janis Sferopulos bez dlake na jeziku posle ABA derbija Zvezda - Budućnost

Novosti online

05. 11. 2023. u 21:38

Crvena zvezda je savladala podgoričku Budunćnost u ABA ligi, ali iako je na momente briljirala, nije u potpunosti zadovoljila trenera crveno-belih, Janisa Sferopulosa.

СРЕЋНИ СМО ЗБОГ ПОБЕДЕ, АЛИ... Јанис Сферопулос без длаке на језику после АБА дербија Звезда - Будућност

Foto: ABA liga

Podsetimo, Crvena zvezda je posle vrlo zanimljive borbe pobedila ekipu Budućnosti, posle čega je Grk na konferenciji za štampu najpre istakao:

- Hteo bih prvo da čestitam igračima na pobedi. Mi želimo da unapređujemo našu igru, ali i da pobeđujemo, to je najvažnije. Želim da kažem da moramo da igramo bolje, i da budemo konstantniji. Imali smo jednu od naših najboljih ofanzivnih partija ove večeri, dali smo 95 poena, dobro se dodavali, ubacili čak 71% šuta za dva, 50% za tri, 89% slobodna bacanja, 23 asistencije, veoma je to dobra ofanzivna igra, ali... defanzivno, nismo oko toga srećni. Moramo da unapredimo odbranu. Dozvoljavamo neke lake poene, koji nas potom koštaju. Kada smo imali, čini mi se, 17 poena prednost, prestali smo da igramo dobru košarku, prestali da radimo ono što smo dotad radili. U tom periodu smo imali tri poptuno otvorena šuta spolja, promašili smo ih ih i dozvolili rivalu da se vrati. Moramo da nađemo način kako da igramo bolje u ovim momentima, kada nismo dobri u napadu ili kada promašimo polaganje ili otvoreni šut, moramo da nađemo način kako da se bolje borimo u odbrani. Na tome moramo da radimo, to da popravimo. Naravno, srećni smo zbog pobede, ali, znate, svesni smo da možemo da igramo bolje - započeo je Sferopulos.

"Srećan sam zbog Nemanje Nedovića!"

Otkrivši kakav peh je doživeo Adam Hanga, o čemu su vam "Novosti" već javile, dodao je i sledeće:

- Moram da kažem da sam veoma srećan zbog povratka Nedovića. On nam je veoma važan igrač. Naporno je radio, sve ovo vreme dok je bio van ekipe, da se vrati na pravi način. Nadam se da će još napredovati.

"Neće Tobi stalno davati 23 poena, ali..."

A kada je reč o Majku Tobiju...

- Srećan sam i zbog njega. On je veoma talentovan, visok je, može da igra dobro u odbrani, da čuva obruč, da skače... Mislim da mu je ovo prva dobra utakmica otkako sam preuzeo ekipu i očekujem od njega isti trud. Možda neće davati stalno kao danas, 23 poena, nije to lako nijednom igraču pa ni njemu, ali želimo da bude aktivan sve vreme. To je ono što sam i ranije pričao, jednom će jedan da "iskoči", drugi put drugi igrač, ali mi i želimo da svi igrači više daju ekipi svaki put kada su na terenu.

"Šabaz Nejpir? Očekujem da pronađe pravi ritam"

Pohvalio je Sferopulos i Šabaza Nejpira:

- Veoma je pozitivno kako je pristupio ovom meču. Veoma sam srećan što je, takođe, pomagao ekipi svojom celokupnom igrom, ne samo poentiranjem. Verujem da će biti bolji iz dana u dana, jer je u pitanju igrač koji može da pokrene ceo tim. Očekujem da će pronaći svoj pravi ritam, samopouzdanje i da će igrati još bolje nego danas, a danas je bio veoma dobar - zakljčio je Sferopulos.

BONUS VIDEO: DOČEK ZA PAMĆENjE: Zajedničko uživanje košarkaša Srbije i navijača

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

VODITELJKI SE STANJE NAGLO POGORŠALO I HITNO JE OPERISANA: Nažalost, tek kad je kasno shvatimo da je zdravlje najvažnije