"NAŠE TELO JE KAO ALAT": Nikola Jokić otkrio šta je radio tokom leta i šokirao Srbiju

Novosti online

25. 10. 2023. u 06:36

Veliki trenutak za Denver nagetse, veliki trenutak za našeg Nikolu Jokića na otvaranju nove NBA sezone. Svečarski ambijent tokom meča protiv Los Anđeles lejkersa, koji su srpski as i njegovi saigrači premijerno odigrali kao prvaci.

НАШЕ ТЕЛО ЈЕ КАО АЛАТ: Никола Јокић открио шта је радио током лета и шокирао Србију

FOTO: Tanjug/AP

A pre početka, kako protokol nalaže, u Bol areni trofej namenjen najboljoj ekipi za prošlu sezonu, odnosno 'prstenovanje' šampiona. Sjajnu atmosferu u Denveru je zaokružio i trijumf domaćih.

Nikola Jokić je tripl-dablom doneo slavlje Denver nagetsima protiv Los Anđeles lejkersa (119:107) na otvaranju takmičarske godine i tako najavio visoke ciljeve.

Posle meča Jokić je u razgovoru za TNT sa Šekom najpre dobio izjavu ljubavi na srpskom, a potom se osvrnuo i na sam tok meča.

- Mislim da smo imali malo više energije, da nam je ceremonija dala dodatno pojačanje. Imali smo naše veče, prvo poluvreme je bilo neverovatno, potom smo malo izgubili energije, ali na kraju meča smo bili vrlo dobri i pobedili smo. Mislim da su nas sve te stvari baneri, ceremonija, naterali da ne budemo tim koji će izgubiti.

Nikola smatra da njegov tim može da dođe do titule u dve uzastopne godine.

- Imamo šansu, nikada ne znate šta će vam sezona doneti, ali imamo šansu, zašto da ne. Igrali smo dobro večeras, naša odbrana je bila dobra, ofanziva takođe. Imamo šanse, zašto da ne.

Zamenu za Džefa Grina će ekipa tražiti u hodu, a Jokić je uveren da će neko iskoračiti.

- Znamo za šta je sposoban Kristijan Braun i mislim da će on biti naš iks faktor u utakmicama. Redži može da iskorači i u plej-ofu odigra bitnu ulogu i minute kao lider. Mislim da imamo grupu, videćemo ko će zameniti Džefa Grina, to je jedina stvar koju ne znamo. Sezona počinje i sigurno će neko iskoračiti.

Na samom kraju je na pitanje šta je radio tokom leta istakao da nije zapostavio telo, ali...

- Ne znam da li bi trebalo to da vam govorim o košarci. Bio sam u teretani tokom leta, preskakao sam samo nedelju. Pripremao sam moje telo za sezonu. Mislim da je naše telo alat i ako nije spremno, nešto će se desiti, povredićete se. Nisam preskakao niti jedan dan treninga, možda jesam malo na terenu, koji dan, mesec ili dva meseca - u šaljivom tonu je zaključio Jokić.

Podsetimo, Denver je prošle sezone završio kao najbolji tim u Zapadnoj konferenciji. U prvoj rundi plej-ofa eliminisao je Minesotu sa 4:1 u pobedama, potom je Finiks pružio nešto jači otpor (4:2), da bi Lejkersi bili počišćeni u finalu konferencije - 4:0. U seriji za NBA titulu, Nagetsi su tukli Majami sa 4:1.

Nikola Jokić, dvostruki MVP ligaškog dela sezone, proglašen je za najkorisnijeg igrača velikog finala...

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

NOVI SNIMAK IZ ARENE: Evo šta se desilo kada su se u hodniku sreli Naneli i Lazarević (VIDEO)