TONI PARKER SMENIO BRATA: ''Trinkijeri? Nisam ga kontaktirao...''

Novosti online

21. 10. 2023. u 12:46

Toni Parker je smenio na mestu trenera svog brata Ti Džeja, a uveliko se priča o njegovom nasledniku.

ТОНИ ПАРКЕР СМЕНИО БРАТА: Тринкијери? Нисам га контактирао...

FOTO: EPA

Legendarni Francuz je u intervjuu za francuski "Le Progres" govorio o toj situaciji.

- Bilo je vreme za promenu. Dobili smo do katastrofalnih rezultata, bilo je neprihvatljivih poraza. Ja sam strpljiva osoba. Odlučio sam da se rastanem sa Zvezdanom Mitrovićem posle godinu i po dana, igrači više nisu hteli da igraju za njega. Ovde to nije slučaj - rekao je on na početku.

- Svi igrači su bili iza Ti Džeja. Ali odluka je moja. Treba nam 'šok efekat', nova vizija, novi trener. Tim ne može da pokaže svoj potencijal. Hemija ne stoji dobro. Bilo je vreme da se promeni da bi se spasila sezona. Imamo talentovanu ekipu, samo nam treba neko da bude za volanom. I dalje verujem u ovaj tim. Mnogi igrači nisu mogli da igraju na svom normalnom nivou od početka sezone - dodao je bivši igrač evropski šampion sa Francuskom.

Asvelov predsednik je nastavio da priča o svom bratu vraćajući lepe uspomene.

- Želim da se setim dobrih vremena i titula koje smo imali sa njim. Ova sećanja će zauvek ostati u našim srcima. Sada će Ti Džej stati na svoje noge i graditi karijeru za sebe. Dobio je mnogo kritika i zaista nisam mogao da razumem tako okrutne komentare. Ovo je mentalno ojačalo mog brata i pomoći će mu ako bude trenirao nekog u Evroligi ili NBA - rekao je on.

Glavno pitanje je ko će biti naslednik.

- Razgovarao sam sa Serđom Skariolom i Gordonom Herbertom, koji bi bili naša opcija broj 1. Nikada nisam razgovarao sa Andreom Trinkijerijem - istakao je Parker.

Selektor nemačke reprezentacije Herbert je favorit za to mesto, ali Asvel čeka konačnu odluku nemačkog saveza. 

- Čekamo dogovor nemačke federacije, koji je još u razmatranju. Ako sve prođe kako treba, nadamo se da će Gordi biti tamo u ponedeljak. Nadam se da će biti pozitivno, a ako ne, pokušaćemo da nađemo drugog trenera - dodao je Toni Parker.

Francuski klub je bez pobede na startu Evrolige, a dva od četiri poraza naneli su im srpski klubovi Crvena zvezda i Partizan.

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

SI APLAUDIRAO VUČIĆU: Ove moćne reči predsednika Srbije oduševile najmoćnijeg čoveka sveta (VIDEO)