NOVI PORAZ CEDEVITA OLIMPIJE U EVROKUPU: Huventud posle velike borbe trijumfovao u LJubljani

Novosti online

11. 10. 2023. u 21:40

ODLIČAN meč u 2. kolu Evrokupa odigrali su Cedevita Olimpija i Huventud. Ekipa iz Badalona je trijumfovala kao gost posle produžetka sa 87:88 (18:20, 25:12, 10:19, 23:25, 11:12).

НОВИ ПОРАЗ ЦЕДЕВИТА ОЛИМПИЈЕ У ЕВРОКУПУ: Хувентуд после велике борбе тријумфовао у Љубљани

Cedevita olimpija/ABA liga /Ales Fevzer

Veoma uzbudljiv susret odigran je u "Stožicama". Gosti su bolje otvorili meč, ali domaćin je bio sjajan u drugom kvartalu koji je dobio sa 25:12. To je izabranicima Simonea Pjaniđanija omogućilo da sa +11 odu na veliki odmor - 43:32.

Ipak, napad Ljubljančana je stao u trećem periodu, postigli su samo 10 poena. Ni špansku klub nije briljirao pa je sredinom četvrtog kvartala postalo jasno da će se igrati neizvesna završnica.

Gosti su imali prednost od tri razlike - 73:76, kada je na scenu stupio Jaka Blažič koji je pogodio trojku i ispostavilo se doneo produžetak svom timu. Andres Feliz je želeo da bude heroj, uzeo je šut van linije 6,75 no nije bio precizan.

U dodatnih pet minuta nastavilo se sa velikom borbom. Džastin Kobs je pogodio na dve sekund do kraja za prednost Cedevita Olimpije od 87:86. Ono što reprezentativac Dominikanske Republike nije uspeo da uradi u poslednjem pokušaju tokom regularnog dela meča, jeste sada - pogodio je šut za dva poena čime je doneo prvi trijumf Huventudu u ovosezonskom izdanju Evrokupa.

Najefikasniji kod pobednika bio je Dešon Tomas sa 23 poena, dok su Ante Tomić i Andres Feliz postigli po 12. Na drugoj strani najbolji je bio Džastin Kobs sa 28, pratio ga je Jaka Blažič sa 24.

Ekipa iz Ljubljane ima učinak 0-2 u A grupi, dok je tim iz Badalone na 1-1. Cedevita Olimpija u narednom kolu gostuje Bešiktašu, dok sastav Karlesa Durana dočekuje Vulvse.

Vredi pomenuti da je Budućnost izgubila od Turk Telekoma u Turskoj sa 79:77 (25:20, 25:18, 19:20, 10:19).

Obe ekipe su sada na učinku 1-1. Podgodirači u narednom kolu dočekuju Slask, a tim iz Ankare gostuje Arisu u Solunu.

BONUS VIDEO: DOČEK ZA PAMĆENjE: Zajedničko uživanje košarkaša Srbije i navijača

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

Novi Samsung Neo QLED televizori pomeraju granice kućne zabave