VELIKA SENZACIJA U ŠANGAJU: Karlos Alkaraz eliminisan već u osmini finala

Novosti online

11. 10. 2023. u 15:01

ŠPANSKI teniser Karlos Alkaraz ispao je u osmini finala mastersa u Šangaju od Grigora Dimitrova sa 5:7, 6:2, 6:4.

ВЕЛИКА СЕНЗАЦИЈА У ШАНГАЈУ: Карлос Алкараз елиминисан већ у осмини финала

FOTO: Tanjug/AP

Ne ide momku iz Mursije u poslednje vreme. Ove godine je prvi put zaigrao u Kini, ali rezultati nisu onakvi kakve je očekivao. On je najpre zaustavljen u polufinalu Pekinga od Janika Sinera, a sada je već u osmini finala izgubio od Bugarina na turniru iz serije 1000.

Što se meča tiče, 32-godišnjak iz Haskova je mogao da dobije i prvi set, pošto je imao prednost od 5:3, ali onda je upao u minus fazu. Alkaraz je podigao nivo igra, vezao četiri gema i došao do prednosti.

Očekivalo se da će drugi set biti samo formalnost za osvajača Vimbldona, no Dimitrov je ponovo pronašao dobru igru za koju Španac sada nije imao rešenje. Bugarin je u drugom segmentu rivalu dva puta oduzeo servis, s tim što mu nije dozvolio nijednu priliku za brejk.

Zanimljivo, 19. teniseru sveta je ovo bio prvi set koji je uzeo protiv Karlosa i to tek u njihovom četvrtom međusobnom duelu.

Odlučujući momenat meča desio se u trećem gemu poslednjeg seta, kada je Grigor došao do brejka. Uspeo je tu prednost da sačuva i trijumfuje posle dva sata i 11 minuta.

Poraz Španca tiče se i Novaka Đokovića koji sada ima velike šanse da godinu završi kao prvi na svetu. Alkaraz sada ima 8.445 bodova, 500 manje u odnosu na Đokovića (8.945) u trci za Torino, gde se igra završni Masters sezone.

Trenutno drugi igrač planete bi mogao da se izjednači sa Srbinom po broju poena ukoliko nastupi na turniru iz serije 500 u Bazelu. Naravno, potrebno je da osvoji turnir.

On će u četvrtfinalu igrati protiv Čileanca Nikolasa Đarija.

BONUS VIDEO: Novak Đoković - Pet tajni zbog kojih je najbolji na svetu

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

NA SAMO DVA SATA AVIONOM OD BEOGRADA: Odlična destinacija za letovanje - svi detalji rezervacije i aranžmana