ČEKAMO VERNU SLIKU ZVEZDE: Cedevita bez ukusa nije reper, gostovanje u "zelenoj šumi" Kaunasa pravi test

V. P.

09. 10. 2023. u 22:53

VEROVATNO ni navijačima Crvene zvezde nije bilo zanimljivo da gledaju „derbi“ 2. kola ABA lige sa Cedevita Olimpijom, u kojem je njihov tim vodio i sa okruglo 50 razlike! Oni na tribinama „Arene“ trudili su se da pronađu neku zanimaciju, dizali galamu pri svakom pokušaju omalenog Brazilca Jaga dos Santosa da prekine beskrajni niz trojkaških promašaja.

ЧЕКАМО ВЕРНУ СЛИКУ ЗВЕЗДЕ: Цедевита без укуса није репер, гостовање у зеленој шуми Каунаса прави тест

M. Vukadinović

Za pohvalu je to što je ekipa ostala na profesionalnom nivou protiv protivnika koji je ličio na potpunog amatera. Igrači nisu bacali pogled ka semaforu, po automatizmu su odigravali akcije iz trenerske sveske Duška Ivanovića.

- Bogami, možda je ovo utakmica posle koje imam najmanje zamerki - rekao je crnogorski stručnjak. - Energija i koncentracija su bili na vrhunskom nivou 35 minuta. Nismo se obazirali na rezultat, vežbali smo neke stvari koje će nam biti potrebne u narednim mečevima.

Zvezdi nipošto nije potrebno da je uljuljkaju ubedljive pobede nad Asvelom i posebno Cedevita Olimpijom, protiv koje je na startu Evrokupa i Hapoel iz Tel Aviva izgledao kao NBA tim.

- Momci jesu odigrali fokusirano, angažovano, disciplinovano, ali smo još daleko od onoga kako bismo mogli da igramo. Videće se to na utakmicama koje dolaze - svestan je i Ivanović da prve tri utakmice u sezoni ne daju realnu sliku. - Što smo duže zajedno, što duže treniramo jedni sa drugima, biće sve bolje i lakše. Biće utakmica kada nećemo pogoditi svaki šut, ali ono što je do nas treba da bude na vrhunskom nivou.

Dos Santos nije bio u sastavu za evroligašku premijeru sa Asvelom, debitovao je pred Zvezdinim navijačima u meču sa slovenačkim klubom i možda i zbog toga preterao u želji da ostavi dobar utisak. Ispalio je čak 11 trojki i pogodio samo jednu.

- Ima energiju i želju da igra - komentariše Ivanović plejmejkera brazilske reprezentacije. - Mislim da poseduje kvalitet i, manje-više, u ovom meču je imao agresivnost. Ne bi trebalo da gledamo samo njegov napad, već malo više od toga. To je njegova agresivna odbrana i organizacija igre.

ŠABAZ JE MAJSTOR

NAJKORISNIJI igrač utakmice sa Olimpijom bio je iskusni američki plejmejker Šabaz Nejpir, koji je proslavio jednu trojku Branka Lazića pre nego što je lopta prošla krou obruč.

- Verujemo jedni drugima - kaže Nemanja Nedović. - Šabaz je majstor da pronađe otvorenog igrača, kad ti doda loptu uglavnom si sam. Laza je isto dobar šuter iz “spot ap” situacija. Sve u svemu, ovo je bitna pobeda za naše samopouzdanje.

Prvu utakmicu od povratka u Zvezdu odigrao je srpski reprezentativac Dejan Davidovac, koji se oporavio od povrede zadnje lože. Na odmoru je bio Miloš Teodosić, kome će biti potrebna svežina za daleko ozbiljniji test u narednom kolu Evrolige, na gostovanju Žalgirisu 13. oktobra. Crveno-beli su poslednji put slavili u Kaunasu u novembru 2019. godine.

- Znamo kako smo se provodili u Kaunasu prethodnih sezona, vreme je da konačno probijemo tu blokadu i upišemo pobedu - poručuje Nemanja Nedović.

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

UČINIĆEMO SVE DA SE KAO ZEMLJA UZDIGNEMO POSLE OVOG UŽASA Vučić položio cveće u školi Vladislav Ribnikar (FOTO)