NBA ZEMLJOTRES: Demijan Lilard promenio klub, stigao u ekipu za titulu - u novim timovima i Jusuf Nurkić i Deandre Ejton!

Novosti online

27. 09. 2023. u 20:31

Dok Nikola Jokić i Denver nagetsi čekaju zvanični početak priprema za novu NBA sezonu, najjača liga na svetu je naprasno postala - veoma zanimljiva. A kako i ne bi, kada je jedan od njenih najboljih igrača, Demijan Lilard, prešao u novi klub.

НБА ЗЕМЉОТРЕС: Демијан Лилард променио клуб, стигао у екипу за титулу - у новим тимовима и Јусуф Нуркић и Деандре Ејтон!

foto: EPA

Kako javljaju vodeći američki košarkaški novinari, poput Adrijana Vojnarovskog i Šamsa Čaranije, desio se veliki dogovor tri kluba.

Ceo sporazum je bio centriran oko Lilardovog odlaska iz Portlanda, koji je bio i najavljen i iščekivan, ali se nije znalo gde će sjajni košgeter nastaviti karijeru.

Spominjao se Majami, ali...

Demijan Lilard postaje novi saigrač Janisa Adetokumba u Milvoki Baksima.

I ne samo to.

Uz taj transfer izvrsnog beka u Milvoki, gde će pokušati da sa "grčkim čudovištem" pogura ekipu do NBA titule, desila su se još dva velika transfera.

Jusuf Nurkić se seli u Feniks, a Deandre Ejton, nekadašnji prvi pik s drafta i dosadašnji član Sansa, odlazi u Portland.

Ali, ni to nije sve.

Portland, uz Ejtona, dobija i Džrua Holideja, Tumanija Kamaru i prvog pika NBA drafta 2029, Milvokijev pik i jedan na koji Baksi imaju pravo kao "zamenu".

Feniks, uz Nurkića, dobija i Nasira Litla, Kiona Džonsona i Grejsona Alena.

Kada počinje NBA liga?

NBA liga će "početi" sledećeg ponedeljka trening kampovima, tj. mini-pripremama ekipa, a 5. oktobra "kreću" predsezonske utakmice. Takmičarski deo NBA sezone počinje 25. oktobra. Otvoriće ga u Denveru Jokićevi nagetsi i to derbijem protiv Los Anđeles lejkersa. Istog dana sastaće se Golden Stejt - Feniks, ali u kasnijem terminu.

A ako vam se košarka sviđa, NBA kao njen sastavni deo, kao i sve što u njoj rade Nikola Jokić i Denver, ali i ne samo oni već i svi ostali srpski i drugi asovi, pratite ih na sportskim stranicama portala "Novosti". 

Na sasvim ste dobrom mestu.

Bonus video:  Nikola Jokić - od dobroćudnog debeljuce, do najboljeg i najplaćenijeg košarkaša na svetu

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

Novi Samsung Neo QLED televizori pomeraju granice kućne zabave