NEDOVIĆ IZJAVOM ODUŠEVIO NAVIJAČE: Ovo je najbolji tim Zvezde u istoriji, to dosta govori o ambicijama u Evropi

Novosti online

23. 09. 2023. u 13:44

KOŠARKAŠ Crvene zvezde Nemanja Nedović odigrao je odličan meč protiv Makabija na pripremnom turniru na Kipru. On je posle utakmice govorio o ambicijama crveno-belih u predstojećoj sezoni.

НЕДОВИЋ ИЗЈАВОМ ОДУШЕВИО НАВИЈАЧЕ: Ово је најбољи тим Звезде у историји, то доста говори о амбицијама у Европи

FOTO:KK Crvena zvezda

Iskusni bek je meč sa "ponosom Izraela" okončao sa 23 poena u porazu (112:109).

- Jako zahtevna utakmica, pozitivno je to što se nismo predavali do kraja, čak i kad nam je bila skraćena rotacija zbog problema sa faulovima. Dobra provera, protiv najmoćnije atletske ekipe u Evroligi, što su pokazali. Imali smo dosta problema sa skokom u odbrani, četiri igrača im se zaleće na obruč. To je bilo jako teško iskontrolisati, ali okej. Dodali smo dva igrača pre neki dan. Treba nam malo više vremena da se upoznamo, uigramo, nemamo ga puno. Svaki dan je jako bitan i pokušaćemo iz ove utakmice da izvučemo najbolje - rekao je Nedović za "Meridian sport".

Dotakao se potom i povređenih Šabaza Nejpira i Miloša Teodosića koji nisu sa ekipom na Kipru.

- Svi će biti na raspolaganju za početak sezone, nisu ozbiljnije povrede. Radujemo se povratku njih dvojice, jer nam puno znače za organizaciju igre.

Otkrio je i sa kim jedva da igra, s obzirom na to da je Zvezda ovog leta dovela neka zvučna imena.

- Sigurno da sam jedva čekao da zaigram sa Šabazom, sa Teom sam igrao u reprezetaciji. U ovih par pripremnih utakmica nismo provodili mnogo vremena na parketu. Nadam se da ću u budućnosti imati više prilike da igram sa njim, što olakšava posao. Sa Belim (Bjelicom) sam mnogo dobar prijatelj isto, njemu treba vremena da uđe u takmičarski ritam, ali kvalitet je tu i vidljiv je. Zadovoljan sam, mislim da smo na svakoj poziciji popunjeni sa po dva kvalitetna evroligaška igrača. Na nama je da iskoristimo sutrašnju utakmicu i u narednu nedelju prvu zvaničnu kako treba.

Sada je u timu dosta iskusnih igrača, a Nedović je upitao o ulozi lidera u istoj.

- Ako se ukaže prilika, preuzeću odgovornost. Svestan sam da ove godine imamo iskusnije i dosta dobre igrače na svim pozicijama. Pokušavam da ne silim jer nema potrebe za tim. Ima i drugih igrača koji mogu da kreiraju. Trudim se u odbrani da donesem doprinos, jer će ona da nam donese titule, na koje ciljamo ove godine.

Osvrnuo se potom i na ambicije kluba u narednoj sezoni.

- Mislim da ove godine imamo najbolju ekipu u istoriji Crvene zvezde, što dosta govori o našim ambicijama u Evropi, a o domaćim takmičenjima ne želim ni da komentarišem.

Veruje da će biti u dobroj formi već na početku sezone.

- Hvatam zalet, kao i cela ekipa, ovo su pripremne utakmice. Noge su teške, radimo naporno. Jedostavno kada radiš i pripremaš se za nešto svaki dan, kada dođe momenat budeš spreman. Nadam se da ćemo to na početku sezone pokazati - zaključio je Nedović.

Podsetimo, Crvena zvezda danas od 15.45 igra protiv Žalgirisa na pomenutom pripremnom turniru na Kipru.

BONUS VIDEO: DOČEK ZA PAMĆENjE: Zajedničko uživanje košarkaša Srbije i navijača

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

NOVAK ĐOKOVIĆ GLEDA I NE VERUJE! Evo šta je Rafael Nadal upravo rekao o Noletu u Madridu