"JOŠ NEKO JE MOGAO BITI NA BALKONU"! Selektor Srbije poručio: Svaka čast basketašima, ali ima još jedno zlato

Novosti online

13. 09. 2023. u 08:57

Više hiljada ljudi dočekalo je sinoć u Beogradu košarkašku reprezentaciju Srbije, koja je na Svetskom prvenstvu u Manili osvojila srebrnu medalju. Uz srebrne košarkaše, na balkonu Skupštine grada Beograda pojavio se i najbolji teniser sveta Novak Đoković nakon osvajanja 24. grend slem titule, kao i basketaši Srbije koji su nedavno peti put uzastopno osvojili titulu šampiona Evrope.

ЈОШ НЕКО ЈЕ МОГАО БИТИ НА БАЛКОНУ! Селектор Србије поручио: Свака част баскеташима, али има још једно злато

Foto: Tanjug

Posle intoniranja himne Srbije i muzičkog programa, navijači svih generacija su sportiste dočekali uz baklje, zastave i skandiranje "šampioni" i "Srbija".

Najveći aplauz, uz kapitena Bogdana Bogdanovića i Aleksu Avramovića, dobio je Boriša Simanić, koji je doživeo tešku povredu tokom Svetskog prvenstva i kome je odstranjen bubreg.

Poslednji na balkon je izašao Đoković, koji je praktično bio izenađenje večeri i čiji dolazak je potvrđen malo pred sam doček. On je, uz velike ovacije, na balkon izašao držeći u rukama pehar sa Ju-Es opena, a reakcija navijača je na kraju rasplakala najboljeg tenisera sveta.

A uvertira za fenomenalan kraj letnje sezone srpskog sporta bila je i zlatna medalja juniorske reprezentacije na Evropskom prvenstvu u Nišu. Selektor "orlića" Nenad Stefanović je preko Tvitera u utorak, na dan dočeka "orlova" na balkonu Skupštine grada Beograda, skrenuo pažnju kako su na terasi mogli da budu i njegovi izabranici.

FOTO: FIBA.Basketball

 

- Svaka čast basketašima, ali mislim da ima još neko ko je uzeo zlato ove godine, ali u pet na pet na Evropskom prvenstvu i mogao isto da bude na balkonu, napisao je na Tviteru Stefanović.  

Podsećanja radi, juniori su 30. jula postali šampioni Evrope kada su u "Čairu" rezultatom 81:71 pobedili Španiju. Bilo je to pre skoro mesec i po dana, zatim je kao najbolji član reprezentacije Nikola Topić prekomandovan u ekipu koja je kasnije postala viceprvak sveta, a mladi košarkaš se nije našao na konačnom spisku.

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (13)

ĐOKOVIĆ MU NIJE PRVI NA LISTI: Evo šta je Andrej Rubljov rekao nakon što je izbacio Alkaraza u Madridu