AMERIKANCI IZGUBILI, A ONDA... Ovako je selektor Stiv Ker reagovao na to što neće igrati protiv Srbije u četvrtfinalu Mundobasketa

Novosti online

03. 09. 2023. u 17:13

Košarkaška reprezentacija Srbije je prošla u četvrtfinale Svetskog prvenstva, ali neće, kao što su mnogi mislili da će biti slučaj, igrati sledeći meč protiv Sjedinjenih Američkih Država. Ameriaknci su izgubili svoj poslednji meč u drugoj fazi, a njihov selektor, Stiv Ker, pritom - ne očajava.

АМЕРИКАНЦИ ИЗГУБИЛИ, А ОНДА... Овако је селектор Стив Кер реаговао на то што неће играти против Србије у четвртфиналу Мундобаскета

FOTO: FIBA.Basketball

Podsetimo, u "biti ili ne biti" utakmici, Srbija je deklasirala Dominikansku Republiku i tako obezbedila učešće u nokaut rundi Mundobasketa. A imajući u vidu senzacionalni poraz Amerikanaca, rival Srbije u četvrtfinalu Svetskog prvenstva biće Litvanija.

Govoreći posle tog poraza, Ker nije želeo da priča o narednom suparniku (Italiji) niti "izbegavanju" Srbije, već samo o onome što se danas desilo na šampionatu planete, u meču na kome je on bio jedan od aktera.


- Bila je ovo sjajna košarkaška utakmica. Litvanija je izeltela na teren, mislim da je ubacila osam ili devet trojki zaredom na početku. A drago mi je što su moji odgovorili sjajno u drugom poluvremenu, borili se ludački, ali to nije bilo dovoljno za pobedu. Srećom, ovaj poraz ne kvari naš cilj, a to je da osvojimo zlatnu medalju. Ali, bila je to dobra utakmica za nas, da osetimo nešto ovako jer... ovo je FIBA. Ovde ima sjajnih timova, koji imaju kontinuitet, koji razumeju šta rade, koji dobro izvršavaju zadatke i mislim da je Litvanija bila briljantna i zaslužila pobedu - rekao je Stiv Ker.

Upitan potom i šta bi promenio da treba opet da odigra ovu utakmicu, selektor Amerikanaca je uz osmeh rekao:

- Neću vam ništa o tome reći, jer možda opet budemo igrali s njima! - kao da priželjkuje borbu za zlato baš sa Litvanijom selektor Amerikanaca.

Bonus video: "TRENER NAS JE PODIGAO NA PRAVI NAČIN" Aleksa Avramović: Možemo svakog da pobedimo!

 

 

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (1)

KADA JE RAK PLUĆA IZLEČIV? Doktorka Đurđević dala odgoor na pitanje o strašnoj bolesti (VIDEO)