GUDURIĆ PRED MUNDOBASKET: "Tu smo da radimo ono što selektor traži od nas" (VIDEO)

G. KELIĆ

24. 08. 2023. u 17:57

KOŠARKAŠKA repezentacija Srbije obavlja poslednje pripreme pred prvi meč na Mundobasketu koji se održava u Japanu, Indoneziji i na Filipinima. Rival "orlova" na startu takmičenja je Kina, a očekivanja je izneo Marko Gudurić.

ГУДУРИЋ ПРЕД МУНДОБАСКЕТ: Ту смо да радимо оно што селектор тражи од нас (ВИДЕО)

FOTO: M. Vukadinović

Bek Fenerbahčea je istakao da je naša selekcija lepo dočekana u Manili gde će igrati grupnu fazu kojoj su još Portoriko i Južni Sudan.

- Super je. Osim što je gužva velika i vlažnost vazduha visoka. Prvi utisci su sjajni, zaista su nas lepo dočekali - rekao je Gudurić novinarima u prestonici Filipina.

Kinu sa klupe predvodi Aleksandar Đorđević koji odlično poznaje Srbiju.

- Super je što smo igrali tu utakmicu s njima tamo, jer verovatno je i dosta saigrača 90 odsto ekipe nismo poznavali, tako da je super što smo odigrali tu jednu utakmicu gde smo videli odakle nam preti najveća opasnost. Ali, broj jedan je kontakt igra i neka fizička igra sa njihove strane koju očekujemo. Tuča... Dobro smo radili ovde, imamo vremena sutra malo duže da odspavamo, istreniramo uveče...

Dobio je pitanje šta je dobro, a šta loše kada je grupa bar na papiru laka i kada nema atraktivnih rivala?

- Košarka je zanimljiv sport i zbog toga je meni jedan od najlepših sportova. To je jedna utakmica i sve može da se desi. To su sve dobri igrači koji igraju u nekim dobrim klubovima. Mislim da nije realno što smo pobedili Portoriko u "Areni" sa ovolikom razlikom (35), ali videćemo kako će se to ovde pokazati. Pokazalo se i prošle godine da to ništa ne znači... U grupi smo bili dominantni, dobijali po 30 razlike, a onda je došla ta Italije. Tako da, sve što se desilo je nebitno.

Pešić je poznat kao zahtevan trener, ali bivši igrač Zvezde ističe da iskusnijim igračima lakše pada rad sa njim.

- Ove godine mi je bilo dosta lakše od početka priprema da uđem u sve to i u sistem van terena i na terenu jer sam bio tu i prošle godine. Mi koji smo bili tu trudili smo se da ovim "mlađim" saigračima, koji su po prvi put tu, pomognemo. Svi smo zdravi, to je najvažnije.

Otkrio je momak iz Priboja da ga za sada dobro služi šut na treninzima, ali da ga ne ide baš na utakmicama.

- Na treningu dobro služi šut, na utakmicama loše... Za sada. Valjda će krenuti na bolje. Mora još da se trenira, ponavlja, a možda malo i odmora treba pošto smo trenirali jako.

Rekao je novinarima i kako izgledaju treninzi iskusnog stručnjaka.

- Old-skul (stara škola)... Nije preterivanje, to je samo nešto što je njemu donelo rezultat i u šta on veruje. Mi smo tu da radimo šta on govori.

Predstavnike medija je zanimalo da li to prija igračima?

- Kako kome. Mi stariji tu i tamo, a ovi mlađi nemaju pravo ni da se žale. Dobro je, svi smo mi profesionalci. Moramo da slušamo i radimo. Negde se i u komunikaciji s njim ovi stariji igrači odmaraju. Bogdan i Milutinov su odmorili prošlu utakmicu, mislim da će im to prijati i da će biti sveži pred meč sa Kinom.

Atmosfera u reprezentaciji je odlična, igrao se stoni tenis protiv selektora.

- Pustio ga Jovke (op. aut. Stefan Jović), da ne bi bio neraspoložen na treningu. Barem tako Jovke kaže. Juče je selektor došao i pitao ko je najbolji ovde, da odmah igra sa najboljim. Dobar je, dobro igra... Nismo imali puno slobodnog vremena za neke druge aktivnosti. Ono malo smo igrali društvene igre, ništa bez društvenih mreža, malo karte i provodili vreme u ambulanti gde su naši fizioterapeuti gde smo obavljali terapije.

Za kraj je otkrio da niko nema problema sa veličinom kreveta.

- Ne, ne, Bobi nije tu tako da... Ovi ostali nisu toliko visoki - uz osmeh je završio Gudurić.

Podsetimo, Srbija i Kina igraju u subotu 26. avgusta od 14 sati po srednjeevropskom vremenu.

 

BONUS VIDEO: Novosti na treningu "orlova" u Manili

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

TITO TRAŽIO BATI DA MU ISPRIČA VIC O NJEMU: Ovaj odgovor je dobio od glumca (VIDEO)