"MA KAKAV JOKIĆ, ON NIJE NI U NAJBOLJIH PET": Legenda Bostona precrtala Srbina

Novosti online

18. 08. 2023. u 08:38

Legendarni košarkaš Bostona Pol Pirs smatra da Nikola Jokić nije ni u top 5 najboljih dodavača u NBA ligi.

МА КАКАВ ЈОКИЋ, ОН НИЈЕ НИ У НАЈБОЉИХ ПЕТ: Легенда Бостона прецртала Србина

FOTO: Tanjug/AP

Pirs, koji je inače poznat pod nadimkom "Istina", bio je gost podkasta poznate novinarke Rejčel Nikols, kada ga je ona pitala da uporedi dodavačke sposobnosti Jokića sa onim Medžika Džonsona.

- Medžik je najbolji dodavač. Jokić nije ni broj dva... Pričamo o dodavačima? Jokić nije ni u top 5 najboljih dodavača svih vremena, prema mom mišljenju. Prosto, on je visok igrač i on je najbolji visoki košarkaš, ali hajde da pričamo samo o najboljim dodavačima. Onda morate da pričate o igračima kao što su Medžik, 'Bela Čokolada' Džejson Vilijams, Radžon Rondo, Pit Maravič, Lari Bird... Ako pričamo o glamuroznosti i stilu, ako pričamo o ljudima koji su dodavali iza vrata, bez gledanja - rekao je Pirs.

Pirsova izjava, očekivano, naljutila je mnoge navijače, koji su kritikovali njegov izbor i poručili da njegovo objašnjenje nije logično, jer se previše fokusirao na stil dodavanja, a ne na uspešnost.

- Mislim, Džoker (Jokićev nadimak, prim novin) je sjajan, ali ako pričamo samo o 'čistim', posebnim dodavačima... Onda tu pominjemo i Džejsona Kida. Ma dajte. Nismo videli igrača tako visokog (kao Jokić) da tako dodaje, ali ne radi on to kao Medžik ili kao Rondo. To su posebne stvari - dodao je Amerikanac.

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

SESTRA UBIJENOG DALIBORA NAPISALA PESMU BRATU: Proklinjem mu ruku iz koje je svaki metak ispalio (VIDEO)