"MOŽETE!" Košarkaški savez Srbije dao saglasnost da Partizan i Mega igraju ABA ligi

Novosti online

16. 08. 2023. u 16:49

Danas je u „Kući košarke“ održana 50. sednica Upravnog odbora Košarkaškog saveza Srbije.

МОЖЕТЕ! Кошаркашки савез Србије дао сагласност да Партизан и Мега играју АБА лиги

FOTO: KSS

Na ovoj sednici data je saglasnost košarkaškim klubovima Partizan i Mega za učešće u ABA ligi u sezoni 2023/2024. 


Ovo ne treba da čudi, imajući u vidu da su se pomenuta dva kluba nedavno prijavila Savezu za učešće u regionalnom takmičenju, pa je dozvola data, baš kao što su prethodno saglasnost dobili Crvena zvezda i FMP, koji su nešto ranije poslali svoje pisane zahteve.

Ostale odluke Upravnog odbora KSS

U saopštenju naše kuće košarke se navodi o ovo o ostalim aktivnostima na pomenutoj sednici:

"Donete su odluke po žalbama KK Sloboda, KK Novi Pazar i KK Sloga. Usvojen je Kalendar takmičenja KSS u sezoni 2023/2024. Doneta je odluka o usvajanju kategorija, godišta, boji licenci za ženske i muške uzrasne kategorije u takmičarskoj sezoni 2023/2024, kao i odluka o pozivanju KK Beko za popunu 2.MLS u sezoni 2023/2024.

Usvojen je Poslovnik o radu Sudijske komisije KSS, Srednjoročni program unapređenja i Plan rada SK KSS, Godišnji Plan rada i Program rada SK KSS, Pravilnik o ispitima i kategorizaciji košarkaških sudija, Pravilnik o ponašanju (kodeksu) službenih lica i Pravilnik o službenim licima KSS.

Donete su i odluke o dodatnom Redovnom prelaznom roku „72 sata do početka takmičenja“ za takmičarsku sezonu 2023/2024, Vanrednom prelaznom roku za takmičarsku sezonu 2023/2024. i o isplati taksi službenih lica za Kvalitetne lige KSS.

Odlučeno je i da se upute pozivi klubovima za popunu 1.MRL ZAPAD u sezoni 2023/2024.

Usvojene su lista službenih lica za međunarodno regionalno takmičenje u konkurenciji seniorki – WABA liga, Propozicije takmičenja KSS za takmičarsku sezonu 2023/2024, kao i Izmene i dopune Pravilnika o delegatima KSS.

Doneta je i odluka o dodeli sponzorskih lopti klubovima KSS za takmičarsku sezonu 2023/2024. i raspodeli sredstava koje će KSS donirati klubovima učesnicima Kvalitetnih liga KSS i RKS, kao i odluka o prijemu novih članova u članstvo KSS", navodi se u saopštenju srpske kuće košarke.

Bonus video: Majstorija iz slobodnjaka kojom je Severina oduševio "grobare"

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

DA LI JE JUTARNJA RAKIJICA OTROV ILI LEK? Stručnjak za toksikologiju razbila mitove (VIDEO)