KAKVU SRBIJU ĆEMO GLEDATI NA SVETSKOM PRVENSTVU? Po rečima "orlova" - brzu, atraktivnu i rasterećenu

Novosti online

08. 08. 2023. u 16:54

ŠTA nacija može da očekuje na Svetskom prvenstvu od proređenog jata „orlova“, bez četvorice iz startne petorke - Nikole Jokića, Vasilija Micića, Nikole Kalinića i Vladimira Lučića? Pitanje za milion dolara, na koje u ovoj fazi priprema verovatno ne mogu da odgovore ni sami reprezentativci Srbije.

КАКВУ СРБИЈУ ЋЕМО ГЛЕДАТИ НА СВЕТСКОМ ПРВЕНСТВУ? По речима орлова - брзу, атрактивну и растерећену

KSS

U ponedeljak su na Akropolis kupu protiv Grčke obavili prvo testiranje potencijala ove prilično podmlađene ekipe, u utorak (18.45) imaju i drugo u meču sa Italijom. Neke naznake kako će izgledati igra našeg nacionalnog tima dao je kapiten Bogdan Bogdanović, uz Stefana Jovića daleko najiskusniji u selekciji Svetislava Pešića.

- Unapred mogu da kažem da smo brzi, da igramo atraktivnu košarku i da se, kao i uvek, nadamo najboljem. Pripreme su prošle dobro, bez nekih većih povreda, što je najvažnije. Radili smo na uigravanju, menjali postave i generalno možemo da budemo zadovoljni.

Tačka na priču o onima koji se nisu odazvali ovog leta stavljena je pre ulaska u sportski centar u Staroj Pazovi.

- Treniralo se jako, imali smo mnogo obaveza, tako da nismo imali vremena da o tome diskutujemo. Sve ide svojim tokom, veći fokus je na građenju igre za Svetsko prvenstvo nego na tome ko je tu, a ko nije - kapitenski poručuje Bogdanović.

AMERI POSLALI PORUKU

AMERIKANCI su u Las Vegasu ubedljivo savladali Portoriko u pripremnom meču za Svetsko prvenstvo (117:74) i time poslali poruku brojnim kritičarima ove selekcije.

Najefikasniji u ovom mladom timu bili su Entoni Edvards i Kameron Džonson sa po 15 poena, Džeren Džekson je postigao 12 uz sedam skokova, prvi plejmejker Džejlen Branson 11 uz čak 12 uhvaćenih lopti za 22 minuta igre.

Naravno, reprezentacija Portorika koja će na Mundobasketu igrati u grupi sa Srbijom nije pravo merilo jačine ove selekcije SAD.

Možda su prognoze FIBA i kladionica širom sveta snizile očekivanja od Srbije zbog toga što u timu nema najboljeg košarkaša na svetu, ali veliki deo domaće javnosti i dalje se nada medalji na Mundobasketu na Filipinima.

- Ne opterećuju nas očekivanja, momci su dovoljno iskusni da znaju da proberu šta će čuti, a šta će prečuti. Ne idemo na Svetsko prvenstvo pod nekim velikim pritiskom, što može da bude naša prednost. Nisu nas svrstavali ni među prvih deset reprezentacija - ne smeta Nemanji Nedoviću mesto u debeloj hladovini pred odlazak na Filipine.

Srbija je na žrebu upala u jednu od četiri grupe u Manili, gde će biti odigrana i kompletna eliminaciona faza Mundobasketa. Ostale četiri locirane su u Japanu i Indoneziji.

- Dobra stvar je što se ne selimo. Tako nam se namestilo, potrebno je samo da se fokusiramo na teren i napredujemo iz meča u meč. Imamo iskustva sa prethodnih takmičenja, nije bitno kako izgledaš na početku, nego na kraju turnira. Nadamo se da ćemo ostati do kraja - konstatuje Nedović.

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

TITO TRAŽIO BATI DA MU ISPRIČA VIC O NJEMU: Ovaj odgovor je dobio od glumca (VIDEO)