OVO JE ISTINA O JAMU MADARU! Oglasio se Miško Ražnatović i žestoko udario po Partizanu

Tanjug

13. 07. 2023. u 07:32

Velika prašina podigla se zbog toga što je Jam Madar napustio Partizan i pojačao Fenerbahče.

ОВО ЈЕ ИСТИНА О ЈАМУ МАДАРУ! Огласио се Мишко Ражнатовић и жестоко ударио по Партизану

FOTO: N. Paraušić

Naime, klub iz Humske je saopštio da ne prihvata jednostrani raskid ugovora Izraelca, kao i da će pravdu potražiti pred organima Međunarodne košarkaške federacije (FIBA), dok se saradnja sa menadžerskom agencijom Beobasket prekida.

Ovim povodom oglasio se i vlasnik agencije Miško Ražnatović.

- Apsolutno nisam imao nameru da komentarišem bilo šta vezano za sitauciju oko Jama Madara, iako sam meta grubih napada, što je u opisu posla u kojem sam već 28 godina. Međutim, imajući u vidu neistinite tvrdnje iz poslednjeg saopštenja KK Partizan, prinuđen sam da reagujem prvenstveno kao poštovalac svih ljubitelja košarke koje sigurno zanima šta se zaista desilo - rekao je poznati košarkaški menadžer Miško Ražnatović.

KK Partizan je najavio tužbu nezadovoljan zbog potpisa izraelskog košarkaša za Fenerbahče, uz objašnjenje da je ispunio sve stavke iz ugovora.

- Činjenice su sledeće: nisam učestvovao u sastavljanju ugovora između Madara i Partizana, niti pismenoj komunikaciji, niti imam saznanja o tome da li su mejlovi završavali u spam folderima. Moj posao je bio, kada je igraču saopšteno iz Amerike da je slobodan, da dogovorim novi ugovor. Bez sumnje da je logičan izbor i bio da nastavi sa Partizanom, imajući u vidu veću ulogu u finalu ABA, te sam ga usmerio da mora da razgovara sa Željkom Obradovićem, što je Jam i uradio. Došao je iz Izraela, obavio razgovor i odlučio da ostane - naveo je Ražnatović u pisanoj izjavi za Tanjug.

Madar je prihvatio da se raskid anulira i da ostane po starom ugovoru, međutim klub sada to više nije želeo i insistirao je da se ugovor produži, kako bi nakon odigrane sezone mogao da prihoduje obeštećenje bilo iz Evrope ili od NBA. Sasvim legitimno, dodao je Ražnatović.

- Posle višednevnog ubeđivanja, igrač je prihvatio produženje i tražio sam od kluba, porukom u petak, 7. jula u 9:12 povećanje od 75.000 USD u prvoj godini. Takođe legitimno i veoma skromno i nikako dvostruko više. Od kluba sam dobio odgovor u 9.15 da je u pitanju Jamov veliki bezobrazluk i da principijelno nema povećanja.

FOTO: Arhiva novosti

 

U narednim danima se veoma ružno komuniciralo, provlačile su se i blage pretnje i povratka više nije bilo. Epilog priče je da je Jam Madar potpisao ugovor sa novim klubom za neuporedivo veći iznos od onoga za koji je bio spreman da ostane u Partizanu, da je bilo kulturnijeg ponašanja i dobre volje od strane kluba, jasan je Ražnatović.

- Partizanu su ponuđene dve opcije: da igrač ostane pod važećim ugovorom bez produženja ili da poveća iznos u prvoj godini za 75.000 i dobije produženje ugovora. O tome naravno postoje pismeni tragovi. Da je bilo koja od opcija prihvaćena, danas ne bi bilo potrebe za pisanjem saopštenja o odlasku "mejlova u džank". Žestina reakcija kroz prekid saradnje, samo dodatno pokazuje svesnost kluba o neprimerenom vođenju pregovora i postupanju čoveka koji se time bavio i greškama koje su načinjene. Što se prestanka saradnje tiče, naravno da imam žal usled iste, imajući u vidu da se radi o jednom od najvećih evropskih klubova, ali ako je to cena, koja se mora platiti da bi se radilo profesionalno i štitio interes igrača, spreman sam da je platim - zaključio je Ražnatović.

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUDO U BEOGRADU: Ruska himna prestala da se intonira tokom dodele zlata, a onda se desilo - ovo (VIDEO)

ČUDO U BEOGRADU: Ruska himna "prestala" da se intonira tokom dodele zlata, a onda se desilo - ovo (VIDEO)

Rusija ovih dana sa ponosom ističe da na Evropskom prvenstvu u boksu čiji je domaćin Srbija njeni takmičari mogu da nastupaju uz sva državna znamenja, a i pod imenom zemlje iz koje su, kao i da se himna Ruske Federacije intonira kada neko od Rusa dođe do zlatne medalje. Međutim, baš sa tom himnom desio se jedan neočekivani problem. A onda je usledila vrlo emotivna scena...

28. 04. 2024. u 19:44

Komentari (2)

NOVAK ĐOKOVIĆ GLEDA I NE VERUJE! Evo šta je Rafael Nadal upravo rekao o Noletu u Madridu