KAKVO POJAČANJE NA MALOM KALEMEGDANU: NBA igrač "besplatno" dolazi u Zvezdu

Novosti online

07. 07. 2023. u 07:54

Košarkaški klub Crvena zvezda dogovorio je još jedno pojačanje za sledeću sezonu, a u pitanju je Marko Simonović, dosadašnji igrač Čikago bulsa, piše "Telegraf".

КАКВО ПОЈАЧАЊЕ НА МАЛОМ КАЛЕМЕГДАНУ: НБА играч бесплатно долази у Звезду

FOTO: Profimedia

Krilni centar je bio dugogodišnja želja kluba sa Malog Kalemegdana, a sada su se konačno stekli uslovi za to.

Crnogorski reprezentativac je dobio otkaz u Bulsima i postao je slobodan igrač, pa bez obeštećenja dolazi u Zvezdu.

Mediji prenose da je dovoror sa Zvezdom pao i očekuje se potpisivanje ugovora.

Simonović je ovdašnjim ljubiteljima sporta ostao u sećanju dok je igrao za Megu, posle čega se otisnuo preko Atlantika i potpisao za Čikago. Za dve sezone skupio je svega 16 utakmica u NBA ligi, sedam u prvoj i devet i minuloj, minutaža mu je bila simbolična (3,4 minuta na parketu u proseku), ali je i procena da je napredovao u odnosu na period dok je igrao (samo) regionalnu i košarku u KLS ligi.

Osim toga, Čikago ga je slao na doškolovanje u razvojni tim, pod nazivom Vindi Siti Buls. To iskustvo bi, takođe, trebalo da pomogne Marku da postane još bolji igrač.

U međuvremenu je Simonović igrao za reprezentaciju Crne Gore na minulom Prvenstvu Evrope, a očekuje se da bude u sastavu i na Mundobasketu, gde je ta selekcija u Grupi D, sa Egiptom, Meksikom i Litvanijom.

Što se Zvezde tiče, ako se najave obistine, Marko Simonović će biti drugi novajlija ovog leta. Svakako ne i poslednji, čeka se rasplet oko Miloša Teodosića, kao i pojačanja na pozicijama koje su pokrivali Luka Vildoza, Hasan Martin, Ben Bentil, dok je karijeru okončao Stefan Marković.

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (1)

KAKO DA ZAČINITE BRAK? Radmila je bračni terapeut i ove savete treba da poslušate (VIDEO)