SRBIJA JE KOŠARKAŠKO ČUDO! Juniorke kroz dramu do polufinala Evropskog prvenstva

Novosti online

06. 07. 2023. u 17:26

Ženska juniorska reprezentacija Srbije plasirala se u polufinale "U18" Evropskog prvenstva koje se održava u Konji savladavši Poljsku posle drame u završnici sa 75:65.

СРБИЈА ЈЕ КОШАРКАШКО ЧУДО! Јуниорке кроз драму до полуфинала Европског првенства

FOTO: FIBA.Basketball

Poljakinje su vodile sa sedam razlike u prvoj deonici, imale +6 u drugoj, ali je nakon velikog predaha tempo diktirala juniorska selekcija naše zemlje.

Ne baš sa lakoćom, jer je suparnik bio izuzetno jak, pa je rezultat bio 52:52 na sedam i po minuta do kraja.

Tada je Maša Buzić ubacila prvu od dve uzastopne trojke, drugu je dala kada su suparnice potpuno zaboravile na nju prilikom ubacivanja lopte ispod koša Poljske, pa je prednost Srbije počela da raste i tako i tada - da je rivalke počela da hvata nervoza.


Grešile su Poljakinje i prilikom pokušaja da iz zicera poentiraju, i u kontrama, što je Katarina Knežević iskoristila da seriju "produži" do 9:0 pogotkom na četvrtu asistenciju Ane Jovanov. Upravo je ona svojom trojkom unela dovela Srbiju do 67:56 što je delovalo kao dovoljno za mirnu završnicu.

Ipak, drama nije izostala. Uopšte.

Jer, posle lepe akcije Poljakinja i njihovog pogotka, naše juniorke su izgubile loptu na sopstvenoj polovini terena, a to je dovelo do novog primljenog koša. Na semaforu se, uz 77 sekundi do završetka, pojavilo 69:63.

Tajmaut nije urodio plodom, jer je lopta još jednom izgubljena uoči presinga Poljske po celom terenu, te je prednost splasla na 69:65. 


Ipak, vođstvo nije dodatno padalo, jer je Katarina Knežević najpre ubacila dva slobodna bacanja, a posle tajmauta Poljske i promašaja Ulmanove s distance, upravo je Kneževićeva do svog 25. poena stigla na dobro dodavanje Marije Avlijaš. Tih 73:65 su, na 45 sekundi do kraja, definitivno postali prevelik zalogaj za poljsku ekipu.


Uz Kneževićevu, koja je do pomenutog košgeterskog učinka došla šutirajući 4/7 za dva, 4/5 za tri poena, a 5/5 sa linije penala, te imala i četiri skoka, dve asistencije i jednu blokadu, istakle su se još i Marija Avlijaš sa 15 poena, devet skokova i pet asistencija, Maša Buzić sa osam poena, Jovana Jevtović sa šest ali i 11 skokova i četiri blokade, te Jovanov sa pet poena i četiri asistencije.

Naredne suparnice naših juniorki biće vršnjakinje iz Slovenije, koja su sa 76:60 pobedila Mađarsku u četvrtfinalu. Za plasman u drugo polufinale takmiče se Španija - Turska i Francuska - Letonija.

BONUS VIDEO: Nikola Jokić i govor saigračima iz reprezentacije Srbije koji će se pamtiti

 

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

IZGUBIO SAM 400.000 EVRA, DUŽAN SAM JOŠ 80.000: Surova ispovest Aleksandra bivšeg kockara (VIDEO)