SRPSKO NBA LETO: Jović i Petrušev zapaženi u Letnjoj ligi

V. P.

06. 07. 2023. u 15:33

POTENCIJALNI reprezentativci Srbije, Nikola Jović i Filip Petrušev, imali su zapažene nastupe u Letnjoj NBA ligi.

СРПСКО НБА ЛЕТО: Јовић и Петрушев запажени у Летњој лиги

FOTO: Tanjug/AP

Prvi pokušava da se izbori za veću ulogu u svojoj drugoj sezoni u Majamiju, drugi za ugovor sa Filadelfijom i početak karijere u najkvalitetnijoj ligi sveta.

Nakon što je postigao 21 poen u trijumfu Hita nad Los Anđeles Lejkersima, 20-godišnji Jović je ubacio 22 u porazu njegovog tima od Sakramenta u meču odigranom u Kaliforniji (83:95). Iz igre je šutirao 6/13, trojke odličnih 3/5, s linije slobodnih bacanja 7/8. Bivši krilni igrač Mege ukrasio je statistiku sa tri skoka i po jednom asistencijom i ukradenom loptom i bio centralna figura ekipe sa Floride. U protivničkom timu blistao je Kigan Marej, momak koji je minule sezone bio starter Kingsa u plej-ofu postigao je 41 poen (6/11 za tri).

Posle odlične sezone u dresu Crvene zvezde, Petrušev pokušava da zaradi NBA ugovor sa timom koji ga je 2021. draftovao kao 50. pika. Čini se da je u svom drugom nastupu za Sikserse u Letnjoj ligi načinio korak u pravom smeru. Naš 23-godišnji krilni centar našao se u startnoj petorci i dao značajan doprinos u pobedi protiv Jute (104:94).

Meč je završio sa deset poena, osam skokova, dve asistencije i jednom blokadom za 26 minuta na terenu, uz šut iz igre 4/7. Nijednom nije isprobao šut sa distance, nije ni imao priliku imajući u vidu da su ostali starteri imali dvocifren broj pokušaja. Ekipu je vodio novi trener File Nik Nurs, nekadašnji NBA šampion sa Torontom, što inače nije praka u utakmicama Letnje lige. Očigledno je da 55-godišnji stručnjak želi lično da se uveri u mogućnosti igrača na koje bi mogao da računa u perspektivi.

Pre nego što je otputovao u SAD, pojavile su se nezvanične informacije da bi Filadelfija mogla da ponudi Filipu ugovor na dve sezone, kasnije i da je Makabi zainteresovan za momka koji je u dresu Crvene zvezde pokazao da poseduje evroligaške kvalitete. Da li će to biti dovoljno za NBA ugovor možda ćemo saznati nakon glavnog turnira Letnje lige, od 7. do 17. jula u Las Vegasu.

BONUS VIDEO: „KLASIĆI“ NIKOLE JOKIĆA: Gde su sada igrači koji su birani ispred Somborca 2014?

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

SRAMOTA NAD SRAMOTAMA! Crna Gora će glasati za rezoluciju o Srebrenici