NOVI SRPSKI TALAS: Klinci u dresovima "orlova" haraju na Svetskom prvenstvu! Juniori Srbije bez poraza do četvrtfinala

Novosti online

27. 06. 2023. u 22:27

VOLIMO mi da kažemo "Srbija je zemlja košarke", i to se sa pravom ističe već godinama zbog istinskih asova igre pod obručima koje je ova država iznedrila, ali tih velikih uspeha na onoj elitnoj sceni nema bez dobrog rada sa mladima. Bilo je tu nekog "štucanja" u periodu za nama, čak i privremenog odlaska jedne generacije u drugu evropsku ligu, ali... na sceni su sada novi "orlići". I igraju izvrsno.

НОВИ СРПСКИ ТАЛАС: Клинци у дресовима орлова харају на Светском првенству! Јуниори Србије без пораза до четвртфинала

FOTO: FIBA.Basketball

Muška juniorska reprezentacija Srbije je,  naime, bez poraza završila takmičenje po grupama na "U19" Svetskom prvenstvu u Debrecin. U poslednjem kolu pobeđen je Japan i to rezultatom 76:65 (22:20, 20:13, 14:26, 20:6). Prethodno su "orlići" pobedili Egipat sa 74:59, pa nezgodnu generaciju Brazilaca sa 74:72.

Kao prvoplasirana u C grupi, naša reprezentacija će u osmini finala igrati protiv selekcije Južne Koreje, koja je bez pobede završila takmičenje u D grupi. Taj meč na programu je u sred od 19.30.

Pobednik tog duela u četvrtfinalu ide na boljeg iz meča Francuska – Madagaskar.

Posle nešto izjednačenijeg prvog perioda, naš tim je u drugi ušao serijom 8:2 i odlepio se na 30:22. Uporni Japan nije odustajao, ali svaki nalet tima iz Zemlje izlazećeg sunca, "orlići" su uspeli da odbiju. Na veliki odmor su otišli sa zalihom od devet poena – 42:33.

Japan se sa vratio raspoloženiji, uspeo da potpuno okrene rezultat. Međutim, učenici trenera Vladimira Đokića su se na vreme trgli, da bi fenomelanom serijom 12:0 otvorili poslednji segment i otišli na 68:59, slomivši tako otpor upornog rivala.

Najefikasniji u našem timu bili su Ilija Milijašević i Lazar Đoković, obojica su ubacila po 17 poena.  Osim Jovana Ristića, te Alekse Čovičkovića koji nije ulazio u igru, svi ostali članovi naše juniorke reprezentacije upisali su se u listu strelaca: Radaković je ubacio osam poena, Milenković i Šarenac su dali po sedam, Vudragović i Borovićanin po šest, Đapa četiri, a Ćurčić i Bogunović po dva.

Kod Japanaca se istakao Tajon Akira Džejkobs, satrelac 16 poena.

BONUS VIDEO: Nikola Jokić i govor saigračima iz reprezentacije Srbije koji će se pamtiti

 

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (2)

ISPOVEST RODITELJA UBIJENE ANGELINE AĆIMOVIĆ: Godinu dana od masakra u Ribnikaru (VIDEO)